Ο Παύλος Χαϊκάλης μέσω ανακοίνωσης διά του συνηγόρου του, Μανώλη Τρούλη, αναφέρθηκε στις καταγγελίες που έχουν δημοσιοποιηθεί τον τελευταίο καιρό.

«Το περιεχόμενό τους παρουσιάζεται εντελώς διαστρεβλωμένο και απέχει από την πραγματικότητα», υπογραμμίζει στη δήλωσή του ο ηθοποιός. Σημειώνει ότι σέβεται όποιον επιθυμεί να προβεί σε καταγγελίες «παραβλέποντας τις διαδικασίες που έχει θεσπίσει η Πολιτεία», αλλά τονίζει ότι «θα απαντήσω σκληρά σε όσους χρησιμοποιούν ψεύδη για να πλήξουν την προσωπικότητά μου και την πολυετή πορεία μου στον δημόσιο βίο».

«Προκειμένου να πληροφορηθώ το ακριβές περιεχόμενο και να απαντήσω με στοιχεία στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο έχω ζητήσει αντίγραφο των αναφορών απο το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών», ανέφερε ο κ. Χαϊκάλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΣΕΗ έχουν γίνει τρεις καταγγελίες σε βάρος του Παύλου Χαϊκάλη. Ανάμεσα σε αυτές η καταγγελία της Ηλιάνας Αραβή. Η ηθοποιός είχε μιλήσει δημόσια για το περιστατικό, καταγγέλλοντας ότι ο κωμικός της είχε τηλεφωνήσει και αυτοϊκανοποιούνταν.

Αναλυτικά η δήλωση του Παύλου Χαϊκάλη:

«Σε συνέχεια των αναφορών στο πρόσωπό μου που το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι το περιεχόμενό τους παρουσιάζεται εντελώς διαστρεβλωμένο και απέχει από την πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση τέτοιου τύπου μαρτυρίες, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, υπονομεύουν τη δυναμική που δημιουργείται στο χώρο του θεάτρου και την κοινωνία για κάθαρση μέσω αποκάλυψης πράξεων βίας και κακοποίησης που, ούτως ή άλλως, με βρίσκουν απέναντι. Τέλος, σέβομαι όποιον ή όποια επιθυμεί να προβεί σε καταγγελίες παραβλέποντας τις διαδικασίες που έχει θεσπίσει η Πολιτεία, όμως θα απαντήσω σκληρά σε όσους χρησιμοποιούν ψεύδη για να πλήξουν την προσωπικότητά μου και την πολυετή πορεία μου στο δημόσιο βίο. Έχω ήδη αιτηθεί αντίγραφο των αναφορών από το ΣΕΗ προκειμένου να πληροφορηθώ το ακριβές περιεχόμενο και να απαντήσω με στοιχεία στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο».