Με πτώση άνοιξε την “αυλαία” της τρέχουσας εβδομάδας ο Γενικός Δείκτης αφού για ακόμη μια συνεδρίαση υπερίσχυσαν οι πωλητές.

Το κλίμα στο ελληνικό χρηματιστήριο παραμένει εύθραυστο και τα βλέμματα συνεχίζουν να στρέφονται στους εμβολιασμούς κατά του Covid-19 αλλά και στο πολυπόθητο άνοιγμα του λιανεμπορίου και εν συνεχεία της εστίασης που θα αποτελέσει μια “ένεση” ρευστότητας.

Στη σημερινή συνεδρίαση ο γενικός δείκτης έκλεισε με πτώση της τάξης του 0,30% στις 787,76 μονάδες, ενώ ο τζίρος κινήθηκε σε ιδιαίτεραχαμηλά επίπεδα αγγίζοντας με βία τα €30,9 εκατ.

Ο όγκος διαμορφώθηκε στα 16,1 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πακέτων διακινήθηκαν 94 χιλ. μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,28%, στις 1.879,06 μονάδες, ενώ χαμηλότερα κατά 0,83% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap των μετοχών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης στις 1.084,32 μονάδες.

Πτώση σημείωσαν οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου με τις μεγαλύτερες απώλειες να καταγράφει η μετοχή της Πειραιώς κατά 4,38%. Πτώση 1,97% σημείωσε η Alpha Bank, 1,15% η Attica Bank, 0,69% η Eurobank, 0,38% η Τράπεζα της Ελλάδος και 0,13% η Εθνική.

Μεικτές τάσης σημείωσαν οι μετοχές της ευρύτερης μεγάλης κεφαλαιοποίησης με ΟΛΠ και ΕΥΔΑΠ να σημειώνουν κέρδη άνω του 2%. Στο +1,29% έκλεισε η Fourlis, ενώ με λιγότερα κέρδη έκλεισαν οι τίτλοι των: Σαράντης, Coca Cola, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, Μότορ Οιλ και ΟΤΕ.

Αντίθετα πτώση άνω του 2% σημείωσε η μετοχή της Jumbo και της Βιοχάλκο, ενώ στα «κόκκινα» ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι Τιτάν, Lamda Development, ΕΛΠΕ, ΕΧΑΕ, ΔΕΗ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.