Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 1,35%, στις 2.180,79 μονάδες. Ο δείκτης Mid Cap έκλεισε στις 1.355,05 μονάδες με οριακή άνοδο 0,05%. Ο δείκτης των τραπεζών έκλεισε με πτώση 1,52% στις 596,94 μονάδες, έναντι -3,74% που είχε φθάσει ενδοσυνεδριακά.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, Μυτιληναίος, Alpha Bank, ΟΠΑΠ και Εθνική έκλεισαν με απώλειες άνω του 2%, ενώ άνω του -1% ήταν η πτώση σε ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Coca Cola, Βιοχάλκο, ΕΧΑΕ, ΔΕΗ, Jumbo και Eurobank.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με οριακή άνοδο το άνοιγμα

Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Titan, ΕΥΔΑΠ, Φουρλής, Λάμδα, ΑΔΜΗΕ και ΟΤΕ, ενώ στον αντίποδα, ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Πειραιώς, ΟΛΠ και Aegean. Κέρδη λίγο πάνω από το 1% σημείωσαν οι Τέρνα Ενεργειακή και Σαράντης, ενώ ο Ελλάκτωρ έκλεισε με άνοδο 2,23%.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών δεν αποτέλεσε εξαίρεση από το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές αλλά και στη Νέα Υόρκη. Όμως η αγορά κατάφερε να περιορίσει τις απώλειές της αισθητά, καθώς ο Γενικός Δείκτης ενδοσυνεδριακά «κατρακύλησε» έως και το -1,85%, στο χαμηλό ημέρα στις 886,58 μονάδες, πολύ κοντά στη ζώνη στήριξης των 884 μονάδων.

Η εικόνα των τραπεζικών μετοχών ήταν μεικτή με αυτή της Attica Bank να «εκτινάσσεται» σχεδόν κατά 20%, ενώ της Πειραιώς κράτησε αντιστάσεις αντιστρέφοντας την αρχική αρνητική εικόνα και κλείνοντας με άνοδο.

Στον αντίποδα οι μετοχές των Alpha Bank και της Εθνικής δέχθηκαν πιέσεις σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.