Σε συνομιλίες για την εξαγορά της Tom Ford βρίσκεται η εταιρεία καλλυντικών Estee Lauder, σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να αγγίξει ακόμη και τα 3 δισ. δολάρια.

Την πληροφορία δημοσιεύει  (1.8.2022) η Wall Street Journal (WSJ), επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, αν επιτευχθεί, η συμφωνία ανάμεσα στην Estee Lauder και την εταιρεία πολυτελών ειδών Tom Ford θα είναι η μεγαλύτερη εξαγορά στην οποία θα έχει προχωρήσει η ιδιοκτήτρια εταιρεία των Clinique, MAC, La Mer και Aveda.

Το δημοσίευμα της WSJ αναφέρει επίσης ότι η Estee Lauder δεν είναι η μοναδική εταιρεία που πολιορκεί την Tom Ford, η οποία δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Η Estée Lauder με έδρα τη Νέα Υόρκη πουλάει κυρίως προϊόντα περιποίησης δέρματος, καλλυντικά και αρώματα. Οι μάρκες της περιλαμβάνουν τις MAC, Clinique, La Mer και Aveda. Με αγοραία αξία σχεδόν 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει τα μέσα για να κάνει μια τέτοια συμφωνία.

Η Estee Lauder αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Η πολύτιμη Tom Ford είναι περισσότερο γνωστή για τα ανδρικά της ρούχα, αν και πουλά επίσης γυναικεία ρούχα και αξεσουάρ, καθώς και μια ταχέως αναπτυσσόμενη, σειρά καλλυντικών και αρωμάτων. Η Estée Lauder ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την επιχείρηση ομορφιάς, με την οποία έχει ήδη μια μακροχρόνια συμφωνία αδειοδότησης, και θα μπορούσε ενδεχομένως να αναζητήσει άδεια για τις σειρές ρούχων αλλού, είπαν άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα.

Το Bloomberg ανέφερε στις αρχές Ιουλίου ότι ο Τομ Φορντ ήταν προς πώληση.

Το brand του Tom Ford θεωρείται μια επονομαζόμενη επωνυμία κύρους, με απήχηση στους πιο απαιτητικούς καταναλωτές. Τα στελέχη της Estée Lauder ανέφεραν ότι η Tom Ford ήταν μεταξύ μιας χούφτας εμπορικών σημάτων με διψήφια αύξηση πωλήσεων και τόνισαν την ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση για τέτοιες μάρκες πολυτελείας στην Κίνα.