Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και η επιτροπή motorsport Greece μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε η Υπερειδική στην Πλατεία Συντάγματος, στο φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, όπου έδωσαν το «παρών» περισσότεροι από 30.000 θεατές, για το 2022 ο πήχης ανεβαίνει και άλλο πιο ψηλά.

Και αυτό γιατί η Υπερειδική, η 1η δηλαδή Ειδική Διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε στο αμφιθέατρο του υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων, θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ. Και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο θεατών.

Επίσης, όπως τόνισε ο δραστήριος υφυπουργός σε θέματα μηχανοκίνητου αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, στην εβδομάδα πριν την έναρξη της Υπερειδικής, ο χώρος του ΟΑΚΑ θα είναι πεδίο δράσεων με έμφαση την Οδική Ασφάλεια, κάτι που τόσο πολύ υποστηρίζεται από τον Υφυπουργό και την επιτροπή της motorsport Greece.

Στο ζήτημα αυτό και μέχρι τη διεξαγωγή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022, που είναι προγραμματισμένο μεταξύ 8-11 Σεπτεμβρίου, το υφυπουργείο Αθλητισμού και η motorsport Greece σχεδιάζει μια μεγάλη καμπάνια για την Οδική Ασφάλεια στα πρότυπα της FIA με πρωταγωνιστές Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους Πρωταθλητές, Ηθοποιούς, Οδηγούς και εκπροσώπους του Τύπου, όπου μέσα από τα μηνύματά τους ο στόχος είναι η μείωση των ατυχημάτων και η βελτίωση της ασφάλειας όταν οδηγούμε ή όταν ταξιδεύουμε ως επιβάτες.

Επίσης στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις του 2022 θα συμμετάσχουν τα Ford Fiesta Rally3 της κατηγορίας Junior WRC, που υπολογίζεται οι συμμετοχές να είναι 12 στο «Ενιαίο» με τα 4κίνητα Fiesta με κινητήρα 1.5 λίτρων απόδοσης 215 ίππων με 5άρι σειριακό κιβώτιο της Sadev.

Ο αγώνας θα έχει περίπου τις ίδιες Ειδικές Διαδρομές, όπως τόνισε η αλυτάρχης κ. Αννίτα Πασαλή, με αυτές του φετινού, στα ίδια περίπου χλμ. 300 στο σύνολο των Ειδικών Διαδρομών που θα είναι χωμάτινες.

Ανακοινώθηκε όμως και κάτι ακόμα. Το Project Rally Star σε συνεργασία με την ΟΜΑΕ.

Πρόκειται για ένα θεσμό που ξεκίνησε η FIA, αλλά λόγω της πανδημίας σταμάτησε, ο οποίος έχει σαν στόχο από όλες της ηπείρου, μέσα από μια σειρά αγώνων να προκριθούν από κάθε ήπειρο 6 άνδρες και 1 κορίτσι οι οποίοι θα ακολουθήσουν ένα σεμινάριο εκπαίδευσης σε πολλές μορφές, από αγώνες έως φυσική κατάσταση, μηχανικές γνώσεις, εκμάθηση γλώσσας κ.ά με προοπτική να ξεχωρίσουν οι ικανότεροι και να συνεχίσουν στο Junior WRC. Και ποιος ξέρεις ίσως μέσα από αυτή τη γενιά οδηγών προκύψουν οι αυριανοί παγκόσμιοι πρωταθλητές ράλι.

Ο υφυπουργός ολοκλήρωσε τη συνέντευξή του τονίζοντας για το συνέδριο που διοργανώνεται την 1η Δεκεμβρίου, όπου εκεί θα «μιλήσουν» οι αριθμοί καθώς θα αναλυθεί το αποτύπωμα του φετινού αγώνα, το κόστος της διοργάνωσης καθώς και τα οφέλη της χώρας μας από τη διεξαγωγή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.