Ο Wiz Khalifa κατηγορήθηκε για παράνομη κατοχή ναρκωτικών αφού έκανε χρήση μαριχουάνας, κατά την εμφάνισή του στο μουσικό φεστιβάλ της Ρουμανίας, «Beach Please!».

«Οι εισαγγελείς της Διεύθυνσης Έρευνας του Οργανωμένου Εγκλήματος και της τρομοκρατίας – Εδαφική Υπηρεσία Constanța διέταξαν την έναρξη ποινικής διαδικασίας κατά κατηγορούμενου (πολίτη των ΗΠΑ), που ερευνάται για το αδίκημα της παράνομης κατοχής ναρκωτικών», δήλωσαν οι ρουμανικές αρχές σε δελτίο Τύπου την Κυριακή.

«Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μουσικού φεστιβάλ στο θέρετρο Costinești, στην επαρχία Constanța, [ο Khalifa] κατείχε πάνω από 18 γραμμάρια κάνναβης και κατανάλωσε (επί σκηνής) μια άλλη ποσότητα κάνναβης υπό τη μορφή βιοτεχνικού τσιγάρου», συμπλήρωσαν. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Barron’s», ο 10 φορές υποψήφιος για Grammy και άλλα άτομα συνελήφθησαν για ανάκριση νωρίς το πρωί της Κυριακής. Αν και ο Khalifa αντιμετώπισε κατηγορίες, αφέθηκε ελεύθερος.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει επίσης τον 36χρονο ράπερ να απομακρύνεται από τον χώρο του φεστιβάλ περιτριγυρισμένος από μια ομάδα Ρουμάνων αστυνομικών.

Η κατοχή μαριχουάνας στη Ρουμανία μπορεί να τιμωρηθεί με φυλάκιση έως και 10 ετών.

Μετά το περιστατικό, ο Khalifa κατέφυγε στο X/Twitter για να δηλώσει ότι δεν ήθελε να «δείξει καμία ασέβεια» προς τη χώρα της Ρουμανίας. «Μου φέρθηκαν με σβασμό και με άφησαν να φύγω. Θα επιστρέψω σύντομα. Αλλά χωρίς ένα μεγάλο τσιγαριλίκι την επόμενη φορά», σχολίασε.

Διαβάστε ακόμη