Η Μαρία Σάκκαρη, θα αντιμετωπίσει την Arantxa Rus στην πρεμιέρα της στο Wimbledon, μια παίκτρια την οποία έχει κερδίσει και στις δυο προηγούμενες συναντήσεις τους, χωρίς να χάσει σετ.

Αν τα καταφέρει, θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο μια εκ των Shelby Rogers και Samantha Stosur, ενώ στον 3ο γύρο διασταυρώνεται με την πολύ επικίνδυνη Elena Rybakina και στον 4ο γύρο με την Aryna Sabalenka, που είναι στο Νο.2 του ταμπλό.

Δεν ήταν και η καλύτερη διασταύρωση για την Ελληνίδα τενίστρια, που όμως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και απέδειξε στο Παρίσι πως μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Στη συνέχεια, αν περάσει αυτό το πολύ δύσκολο τμήμα του ταμπλό, διασταυρώνεται στα προημιτελικά με τις Iga Swiatek και Garbine Muguruza και στα ημιτελικά με τις Sofia Kenin, Karolina Pliskova και Petra Kvitova.

Στην άλλη μεριά του ταμπλό, βρίσκεται βεβαίως η κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης, Ashleigh Barty, που διασταυρώνεται με την πρωταθλήτρια του Roland Garros, Barbora Krejcikova, στον 4ο γύρο, αλλά και με τις Victoria Azarenka και Bianca Andreescu στα προημιτελικά.

Στα ημιτελικά διασταυρώνεται με τις Elina Svitolina και Serena Williams. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κλήρωση της Serena, που στην πρεμιέρα της θα παίξει με την Aliaksandra Sasnovich, στον 3ο γύρο είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει την Angelique Kerber, ενώ στον 4ο γύρο διασταυρώνεται με τις Belinda Bencic και Cori Gauff.

Ζευγάρια 1ου γύρου:

[1] Barty – Suarez Navarro

[9] Bertens – Kostyuk

[16] Krejcikova – Tauson

[24] Kontaveit – Vondrousova

[6] S. Williams – Sasnovich

[10] Kvitova – Stephens

[15] Sakkari – Rus