Ο Γουίλιαμ Λιούις, ένας δημοσιογράφος που εργάστηκε για χρόνια στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης και σε εταιρείες που ανήκουν στον Ρούπερτ Μέρντοχ, αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος και εκδότης της εφημερίδας The Washington Post.

Ως διευθύνων σύμβουλος της Dow Jones και εκδότης της Wall Street Journal από το 2014 έως το 2020, ο Λιούις πιστώθηκε την αύξηση της ψηφιακής συνδρομητικής βάσης της Journal.

Σε ηλεκτρονικό μήνυμα προς το προσωπικό, ο ιδιοκτήτης της Post, Τζεφ Μπέζος, ανέφερε ότι το ιστορικό του Λιούις ως δημοσιογράφου και ως στελέχους τον καθιστά  “ιδιαιτέρως κατάλληλο” για τη θέση αυτή.

“Καθώς γνώρισα τον Γουίλ, με τράβηξε η αγάπη του για τη δημοσιογραφία και το πάθος του για την οικονομική επιτυχία”, έγραψε ο Μπέζος. “Ο Γουίλ ενσαρκώνει την επιμονή, την ενέργεια και το όραμα που απαιτούνται για αυτόν τον ρόλο. Πιστεύει ότι μαζί θα οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Post».

Περικοπές

Η Washington Post ανέφερε ότι προβλέπεται να κλείσει το έτος με ζημιά 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Λιούις ανέφερε ότι θα γίνει προσπάθεια να μειωθεί ο αριθμός των ζημιών κατά περίπου 10%, ενώ θα υπάρξουν περικοπές προσωπικού καθώς η αίθουσα σύνταξης αναμένεται να συρρικνωθεί σε περίπου 940 δημοσιογράφους.

Όπως αναφέρει το Reuters, o διορισμός του Λιούις έρχεται σε μια εποχή που η βιομηχανία των μέσων μαζικής ενημέρωσης παλεύει με μια υποτονική διαφημιστική αγορά, τη χαμηλή εμπιστοσύνη στις ειδήσεις και τις εξελίξεις στην τεχνολογία AI, που απειλούν να ανατρέψουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι βρίσκουν και καταναλώνουν πληροφορίες.

Ο Λιούις πρόκειται να αναλάβει τα καθήκοντά του από τις 2 Ιανουαρίου 2024, αντικαθιστώντας την Πάτι Στόουνσιφερ, η οποία κατέστη προσωρινή διευθύνουσα σύμβουλος τον Ιούνιο.

Ο Λιούις ήταν συντάκτης της Telegraph όταν ο Μπόρις Τζόνσον έγραφε για την εφημερίδα και φέρεται να διετέλεσε άτυπος σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι κατά τον περασμένο μήνα, χρίστηκε ιππότης μετά από εισήγηση του Μπόρις Τζόνσον.

Διαβάστε ακόμη: