Με απώλειες που πλησιάζουν το 2% για τον κάθε ένα  έκλεισαν, την εβδομάδα που πέρασε, οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Η πτώση αυτή οφείλεται στην ένταση των σχέσεων Ρωσίας – Ουκρανίας που άλλοτε οξυνότσν και κάποιες άλλες ημέρες αμβλυνόταν και οδήγησε σε νευρικότητα και μεταβλητότητα τη Wall Street,  η οποία επηρέασε κυρίως τις Big Tech του δείκτη Nasdaq αλλά και τα blue chips του βιομηχανικού Dow Jones.

O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε την Παρασκευή με πτώση  0,68% στις 34.079,18 μονάδες, ο ευρύτερος δείκτης  S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,72% κλείνοντας στις 4.348,87 μονάδες. Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, πιο ευάλωτος σε αναταράξεις, έκλεισε με πτώση  1,23% στις 13.548,07 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση ο Dow Jones σημείωσε πτώση 1,9%, ο S&P 500 έχασε 1,6%, ενώ οι σωρευτικές απώλειες του Nasdaq ήταν 1,8%.

Μεταξύ των 30 μετοχών που συμμετέχουν στη σύνθεση του βιομηχανικού δείκτη Dow Jones, μόνο 6 έκλεισαν με άνοδο την Παρασκευή.  Η Cisco σημείωσε τα  μεγαλύτερα κέρδη με άνοδο 2,58%. Από τις εταιρείες που έκλεισαν με πτώση τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε η  Intel με -5,32%, καθώς  η Bank of America δεν αναθεώρησε την αξιολόγησή της και την χαρακτήρισε εκ νέου ως “underperform”. Με απώλειες 2,14% έκλεισε η  Boeing , ενώ η  Salesforce σημείωσε πτώση 1,5%.

Οι ενεργειακές εταιρείες και συγκεκριμένα οι πετρελαϊκές παρουσίασαν και αυτές απώλειες λόγω της πτώσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου τόσο στο Brent όσο και στο αμερικανικό αργό. Η πτώση αυτή δημιούργησε πιέσεις και στις μετοχές της Devon Energy η οποία έκλεισε με πτώση 0,81%, της APA, η οποία έκλεισε στο -1,2% και της Schlumberger που κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση κατά 2,19%.

Σε ό,τι αφορά τις τεχνολογικές εταιρείες μεγάλη πτώση κατέγραψε η τιμή της μετοχής της Roku κατά 22,3% μετά την ανακοίνωση για μειωμλενα έσοδα τελευταίου τριμήνου και τις χαμηλότερες του αναμενομένου προβλέψεις για την εξέλιξη των μεγεθών της.