Οι μετοχές της Meta (Facebook) κατακρημνίστηκαν κατά 25% σήμερα στη Wall Street έπειτα από τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα, προκαλώντας ενδεχομένως απώλειες σχεδόν 200 εκατομμυρίων δολαρίων από την κεφαλαιοποίηση του ομίλου του Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Λίγο μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης στη Νέα Υόρκη, η μετοχή της Meta Platforms, μητρική του Facebook, υποχώρησε κάθετα σε ποσοστό 25,81% και στα 239,56 δολάρια, προκαλώντας και την πτώση του δείκτη Nasdaq (-2,29%).

Ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος έχασε χρήστες στη Βόρεια Αμερική για πρώτη φορά στην ιστορία του, ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, μετά το κλείσιμο των συναλλαγών, μειωμένα κέρδη κατά το τέταρτο τρίμηνο και μια προοπτική επιβραδυμένης ανάπτυξης το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Yπενθυμίζεται ότι αργά χθες Τετάρτη, οι μετοχές της μητρικής Meta Platforms υπέστησαν θεαματική υποχώρηση περίπου 22% στο αμερικανικό χρηματιστήριο, οδηγώντας σε απώλεια κατά 200 δισ. δολαρίων κεφαλαιοποίησης, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε χειρότερες των αναμενομένων προβλέψεις οικονομικών αποτελεσμάτων.

Παράλληλα, έγινε πλέον ορατό το κόστος ανάπτυξης του metaverse, του νέου μεγάλου οράματος της εταιρείας που θα αποτελέσει την επόμενη «επαυξημένη» γενιά του Ίντερνετ, όπου οι χρήστες θα μοιράζονται εικονικούς κόσμους. Έτσι, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το BBC και τους “Times της Νέας Υόρκης”, τα κέρδη της Meta μειώθηκαν κατά 8% στο τέταρτο τρίμηνο του 2021, στα 10,3 δισ. δολ., σε σχέση με ένα χρόνο πριν.