Αρνητικό γύρισμα κατέγραψαν S&P 500 και Nasdaq, την τελευταία ώρα της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Πέμπτη, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα όλοι οι δείκτες σημείωναν σημαντικά κέρδη, που ξεπερνούσαν και το 1%.

Έτσι, στο ταμπλό αυτή την ώρα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,62% στις 41.345 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 πέρασε σε αρνητικό έδαφος στο -0,04% και τις 5.590 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq που σημειώνει κάμψη ύψους 0,32% φτάνοντας τις 17.500 μονάδες.

Στην αγορά ομολόγων οι αποδόσεις πήραν την ανιούσα με την απόδοση του 10ετούς να ενισχύεται στο 3.871% και του 2ετούς να ανεβαίνει στο 3.891%.

Οι επενδυτές είχαν αναθαρρήσει τις πρώτες ώρες μετά τα νέα στοιχεία από το μέτωπο της αγοράς εργασίας, δεδομένου πως ο τομέας θεωρείται το αγκάθι στο δρόμο για την έναρξη της νομισματικής χαλάρωσης από τη Fed. Συγκεκριμένα τα νέα στοιχεία από τις αιτήσεις ανεργίας έδειξαν πως οι αιτήσεις για νέα επιδόματα υποχώρησαν ελαφρά την τελευταία εβδομάδα στις 231.000 συνηγορώντας με την επιθυμητή σταδιακή αποθέρμανση της αγοράς εργασίας. 

Σε επίπεδο μετοχών, η μετοχή της Nvidia ξεχώρισε υποχωρώντας κοντά στο 3% μετά την δημοσίευση των τελευταίων οικονομικών αποτελεσμάτων της την Τετάρτη.

«Πρόκειται για μια εξαιρετική εταιρεία που εξακολουθεί να αυξάνει τα έσοδα της κατά 122%, αλλά φαίνεται ότι ο πήχης ήταν πολύ ψηλά αυτή τη σεζόν κερδών», είπε ο Ryan Detrick, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην Carson Group.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι αρνητικές δυνάμεις επικράτησαν στη Wall Street, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τους επενδυτές να περιμένουν με έκδηλη νευρικότητα τα αποτελέσματα τριμήνου που θα ανακοίνωνε η Nvidia μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης. Εξάλλου, το διακύβευμα ήταν υψηλό και αφορούσε ευρύτερα τον τεχνολογικό κλάδο και την αγορά, αν λάβει κανείς υπόψη το πως το ρεύμα της τεχνητής νοημοσύνης οδήγησε τους δείκτες σε πολλαπλά ρεκόρ το πρώτο εξάμηνο σε ένα διάστημα που η Fed είχε ξεκαθαρίσει ότι η νομισματική χαλάρωση θα καθυστερούσε.

Αυτές οι κινήσεις υπογραμμίζουν την αυξανόμενη σημασία της Nvidia στην ευρύτερη αγορά. Η εταιρεία ημιαγωγών, η οποία πέρασε το ανώτατο όριο των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος για να γίνει για λίγο η πιο πολύτιμη δημόσια εταιρεία στον κόσμο, τώρα αντιπροσωπεύει περίπου το 7% του S&P 500.

Διαβάστε ακόμη: