Ισχυρή ώθηση μπορεί να πάρει από την πτώση του δολαρίου ο S&P 500, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς καθώς όπως λένε “το ασθενέστερο δολάριο είναι ένα θετικό σημάδι για τις διάθεση των επενδυτών παγκοσμίως να επενδύσουν με αυξημένο ρίσκο και επομένως είναι μια ευπρόσδεκτη αλλαγή σε σχέση με το περασμένο τρίμηνο”.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Nicholas Colas, συνιδρυτής της DataTrek Research, σε σημείωμα στους πελάτες του την Δευτέρα, στο οποίο τόνισε ότι “εάν (σ.σ η πτώση του δολαρίου) επιμείνει, θα βοηθήσει επίσης τις μετοχές εταιρειών με σημαντικές πηγές εσόδων εκτός των ΗΠΑ.

Ιδίως οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου ενδέχεται να ωφεληθούν περισσότερο από τις υπόλοιπες στη Wall Street, σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές. “Ο τομέας της τεχνολογίας πρωτοπορεί εδώ, με 59% διεθνείς πωλήσεις” έγραψε ο Colas συνεχίζοντας: “το 41% των εσόδων του S&P 500 είναι εκτός ΗΠΑ. Το δολάριο έχει αποδυναμωθεί περισσότερο τις τελευταίες δύο εβδομάδες από ό,τι σε ολόκληρο το πρώτο τρίμηνο – που ήταν η τελευταία φορά που τα νομίσματα εκτός των ΗΠΑ έκαναν ράλι”. 

“Οι ελπίδες για ένα τέλος στις αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve τροφοδοτούν το ράλι σε ξένα νομίσματα αυτό το τρίμηνο”, δήλωσε ο Colas. “Το γεγονός αυτό όχι μόνο μειώνει τις διαφορές επιτοκίων μεταξύ εγχώριων και ξένων ομολόγων, αλλά μειώνει επίσης και την πιθανότητα παγκόσμιας ύφεσης.

Διαβάστε περισσότερα