Το αμερικανικό χρηματιστήριο προέρχεται από μία ιδιαιτέρως «ταραχώδη» εβδομάδα, στη διάρκεια της οποίας οι προειδοποιήσεις από μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης, όπως οι Walmart και Target για επιδείνωση των εφετινών οικονομικών τους καταστάσεων εξαιτίας των προκλήσεων, περιέβαλαν τους επενδυτές με… «πέπλο» πανικού.

Ως αποτέλεσμα, ο S&P 500 εισήλθε στιγμιαία σε bear market την περασμένη Παρασκευή (απώλειες ίσες ή περισσότερες από 20% σε σύγκριση με το ιστορικό υψηλό ρεκόρ στις 03/01) ωστόσο, στη συνέχεια κατάφερε να περιορίσει την πτώση και να καταγράφει, πλέον, απώλειες της τάξεως του 18.7%, πλην της σημερινής συνεδρίασης.

Εντούτοις, ο Dow Jones «έκλεισε» άλλη μία εβδομάδα με αρνητικό πρόσημο, επεκτείνοντας το συνολικό χρονικό διάστημα στις οκτώ διαδοχικές, το οποίο συνιστά τη χειρότερη περίοδο του δείκτη από το 1932.

Σήμερα, με τις μετοχές των Big Tech να κινούνται ανοδικά, ο Dow Jones έχει ήδη ξεπεράσει το +1.35%, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο περί του 1%, ενώ και ο Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 0.82%.

Η μετοχή της εταιρείας παροχής υπηρεσιών cloud, VMWare, πραγματοποιεί «ράλι» της τάξεως του 20%, μετά τις αναφορές κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την κατασκευάστρια ημιαγωγών, Broadcom, προκειμένου να εξαγορασθεί από αυτήν.

Όμως, τούτες οι αναφορές δεν έχουν βοηθήσει τη μετοχή της δεύτερης, καθώς υποχωρεί κατά 4.62%.

Η μετοχή της JP Morgan κινείται με κέρδη που πλησιάζουν το 4%, έπειτα από την αναβάθμιση των προβλέψεων της μεγαλύτερης τράπεζας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, σχετικά με τα έσοδά της από τόκους για το τρέχον έτος.