Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Και η CVC (εκτός της ΔΕΗ) στο παιχνίδι για την απόκτηση της Nova από την United του Σέρβου Σόλακ και του Ν. Σταθόπουλου!
Στο μικροσκόπιο του κορυφαίου αμερικανικού fund, που ήδη δραστηριοποιείται ενεργά στη χώρα μας, το μιντιακό (συνδρομητική τηλεόραση και Alpha Channel) και τηλεπικοινωνιακό γκρουπ!


Κλείνει μέχρι τις 15 Μαρτίου το deal της Τέρνα Ενεργειακή με τους Άραβες
– Φέρεται να επήλθε συμφωνία τόσο στην τιμή της μετοχής (19-20 ευρώ) όσο και στα ποσοστά που θα αποκτηθούν!


Οι ελληνικές τράπεζες «έσβησαν» τα μνημόνια και μπήκαν ξανά στην ελίτ
-Ποιες εισηγμένες ακολουθούν την ίδια πορεία – Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών απέδειξε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για ελληνικά assets!


UNDERCOVER
Όταν οι πονηροί «πρώην» πάνε να παραστήσουν τους νταβατζήδες • Η καταγγελία-φωτιά σε ΣΔΟΕ και Αρχή για το Ξέπλυμα για ύποπτη συναλλαγή συγγενούς πρώτου βαθμού προέδρου μεγάλης τράπεζας • Οι δύο δήθεν τεχνοκράτες που στηρίζονται στις πλάτες των «κυριών» τους με τις ισχυρές «άκρες» στον πρωθυπουργό και το πολύ στενό του περιβάλλον!


Νέος πολιτικός φορέας υπό τους Τσίπρα και Παπανδρέου μετά τις ευρωεκλογές

– Οι δυσαρεστημένοι των ηγεσιών Κασσελάκη και Ανδρουλάκη ετοιμάζονται να συμμετάσχουν σε νέο φορέα, μαζί τους και η Νέα Αριστερά.


«Βροχή» δισεκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζες και Χ.Α.

-Μπαράζ ομολογιακών εκδόσεων για τις τράπεζες – 2 δισ. σε έναν μήνα
– Ξεπουλάνε εισαγωγές νέων μετοχών, placements και εταιρικά ομόλογα επιχειρήσεων – 4 δισ. σε επτά μήνες


Αρχές Μαρτίου το placement του 20 – 22% της Τράπεζας Πειραιώς
Σπεύδει να εκμεταλλευτεί την διεθνή επενδυτική φρενίτιδα o Χρήστος Μεγάλου – Στηρίζουν τις ελληνικές επενδύσεις τους Πόλσον, Helikon και Holterman


The italian job α λα ελληνικά

-Από την UniCredit (9% της Alpha), στην Intesa Sanpaolo που «παίζει» για την Τρ. Πειραιώς, και την ION που είχε κάνει πρόταση για το 27% – Το 85% των διαθεσίμων του ιταλικού fund Helikon (που ιδρύθηκε αφού ανέλαβε κυβέρνηση η Ν.Δ. το 2019) είναι τοποθετημένο σε ελληνικές μετοχές, ενώ Ιταλοί (Sec Newgate) εξαγόρασαν την περίφημη εταιρεία επικοινωνίας V+O!


Σε ποιον μεγαλοεπιχειρηματία που φέρεται να ήθελε να χτίσει θέση στα ΕΛ.ΠΕ., εν όψει των μελλοντικών εξελίξεων τυχόν πώλησης από την οικογένεια Λάτση, άναψε «κόκκινο φως» ο πρωθυπουργός;


Σοβαρά ζητήματα έχουν ανακύψει με Επιτροπές Ελέγχου δύο προβεβλημένων εισηγμένων, που σχετίζονται με πλημμελείς ελέγχους, συγκαλύψεις επί των αποτελεσμάτων και τυχόν παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού!


«Με αεροπλάνα και βαπόρια» το πρώτο κύμα για το πάρτι γενεθλίων του Κων. Τσουβελεκάκη αναχωρεί για Μαϊάμι και από εκεί για Καραϊβική – Το κάλεσμα της Σοφίας Βαχάρη στο Κολλέγιο ήταν απλώς η προθέρμανση!


Σε αχαρτογράφητα νερά η αμερικανική αγορά, με τον S&P στις 5.000 μονάδες


Κινηματογραφικά ζευγάρια που έγραψαν ιστορία


Αριστουργηματική Medgé στη σκηνή του Ολύμπια

Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου

Διαβάστε ακόμη: