Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος παίκτης που έφτασε φέτος τις 40 νίκες. Ο Έλληνας τενίστας κέρδισε δύσκολα τον Ντομινίκ Κόεπφερ και προκρίθηκε στον 11ο προημιτελικό του για φέτος, σε 13 διοργανώσεις.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που πραγματοποίησε νικηφόρα επιστροφή στο tour και στο χώμα μετά από το Wimbledon, κερδίζοντας τον Κόεπφερ με 7-6 (2), 6-3, στο τουρνουά του Αμβούργου.

Ο Στέφανος πραγματοποίησε έναν πολύ καλό αγώνα, τον πρώτο του μετά τον πρόωρο αποκλεισμό στο Wimbledon από τον Τιαφόε, τον οποίο ολοκλήρωσε με 27 winners και 27 αβίαστα λάθη. 18 winners και 22 αβίαστα λάθη είχε ο Γερμανός, ο οποίος πάλεψε πολύ σκληρά και έκανε επίσης έναν εκπληκτικό αγώνα, δεν μπόρεσε όμως να σταθεί στο ίδιο επίπεδο με τον Στέφανο σε όλη τη διάρκειά του.

Το ξεκίνημα του 27χρονου Γερμανού ήταν εξαιρετικό και με break στο εναρκτήριο game προηγήθηκε με 1-0. Ο Τσιτσιπάς επέστρεψε από το 30-0 στο επόμενο game και απάντησε γρήγορα, παίρνοντας τα 2 επόμενα games για να προηγηθεί με 2-1.

Στη συνέχεια οι δυο παίκτες κρατούσαν εύκολα ή δύσκολα τα σερβίς τους, με τον Κόεπφερ να σβήνει και τα 4 set points του Τσιτσιπά στο 12ο game, για να καταφέρει τελικά να στείλει το σετ σε tie-break. Εκεί ο Στέφανος κυριάρχησε στο tie-break και επικράτησε με 7-2.

Στο 2ο σετ ο Τσιτσιπάς πίεσε από νωρίς τον Γερμανό, αλλά εκείνος αντιστάθηκε για μια ακόμα φορά σθεναρά, επιστρέφοντας από το 0-40 και σβήνοντας συνολικά 4 break points, για να κρατήσει το σερβίς του στο 1ο game. Τελικά το break ήρθε για τον Στέφανο στο 7ο game, που προηγήθηκε για πρώτη φορά στο 2ο σετ κάνοντας το 4-3 και πλέον πιο απελευθερωμένα έπαιξε ακόμα πιο εντυπωσιακό τένις και έφτασε σε δεύτερο break, για να “σφραγίσει” τη νίκη του στο 6-3, έπειτα από 1 ώρα και 44 λεπτά παιχνιδιού.