Ο πιο βαρύς  άνθρωπος της Βρετανίας, ονόματι Τζέισον Χόλτον, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο στα 33 του χρόνια. Ο Τζέισον, ο οποίος διέμενε στο Κάμπερλι του Σάρεϊ, είχε φτάσει να ζυγίζει 300 κιλά και δεν έβγαινε από το σπίτι του τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Ο 33χρονος είχε αρχίσει να τρώει υπερβολικά ως έφηβος το οποίο απέδιδε μεταξύ άλλων στο bullying που του έκαναν στο σχολείο

Ο Τζέισον πέθανε το περασμένο Σάββατο αφού οι γιατροί δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την οργανική ανεπάρκεια. Όπως δήλωσε η μητέρα στη Sun, η «αντίστροφη μέτρηση» άρχισε αφότου σταμάτησαν να λειτουργούν τα νεφρά του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Daily Mail, ο Τζέισον άρχισε να παχαίνει υπερβολικά μετά τον θάνατο του πατέρα του και ενώ βίωνε bullying στο σχολείο. Όπως ο ίδιος είχε πει σε τηλεοπτική συνέντευξη, «ίσως αν είχα τον πατέρα μου κοντά μου, ίσως να υπήρχαν κανόνες για το τι τρώω και άλλα πράγματα τα οποία θα με σταματούσαν».

Ο παχύσαρκος άνδρας διεκομίσθη από το σπίτι του στο νοσοκομείο Royal Surrey County Hospital. Για να μεταφερθεί στο ειδικό ασθενοφόρο που είχε φτάσει για να τον παραλάβει χρειάστηκε η συνδρομή γερανού και έξι πυροσβέστες.

«Νόμιζα ότι οι γιατροί θα μπορούσαν να τον σώσουν ξανά, αλλά δυστυχώς δεν ήταν δυνατό», είπε συγκλονισμένη η μητέρα του.

Η ίδια συμπλήρωσε ότι ο γιος της υποβλήθηκε σε νεφρική αιμοκάθαρση και ενδοφλέβια αντιβίωση, αλλά ότι τα όργανά του συνέχισαν να καταρρέουν.

Τότε οι γιατροί είπαν ότι μέσα σε μία εβδομάδα θα πεθάνει, όπως και συνέβη.

Η ιατροδικαστική έκθεση ανέφερε ως αιτία θανάτου την ανεπάρκεια οργάνων και την παχυσαρκία.

Ο Τζέισον ζούσε σε ένα ειδικά χτισμένο δημοτικό μπανγκαλόου εξοπλισμένο με ειδικά ενισχυμένα έπιπλα.

Διαβάστε ακόμη: