Παρουσία του πρίγκιπα Ουίλιαμ, παντρεύτηκε σήμερα ο πιο περιζήτητος εργένης της Βρετανίας, ο 33χρονος Χιου Γκρόσβενορ, δούκας του Ουέστμινστερ.

Ο δισεκατομμυριούχος αριστοκράτης και βαφτιστήρι του Βασιλιά Καρόλου, αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης με την αγαπημένη του, την 31χρονη Ολίβια Χένσον στον καθεδρικό ναό του Τσέστερ.

Η Ολίβια εμφανίστηκε με ένα υπέροχο λευκό νυφικό και μακρύ πέπλο που το συνδύασε με μπλε γόβες. Φόρεσε μία εντυπωσιακή τιάρα και σκουλαρίκια με πέρλες. Κατά την προσέλευσή της στον Καθεδρικό Ναό, όταν φύσηξε ο αέρας σήκωσε το μακρύ πέπλο της με την κάμερα να απαθανατίσει το απρόβλεπτο στιγμιότυπο.

duke-wedding__2_
duke-wedding__1_

Μεγάλος απών από την γαμήλια τελετή ήταν ο δούκας του Σάσεξ, Χάρι, καθώς όπως επισημαίνει ο βρετανικός Τύπος, ο γαμπρός είναι στενός φίλος του «αντάρτη των βρετανικών ανακτόρων».

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Ουίλιαμ, είχε κομβικό ρόλο στο γάμο, γράφει η εφημερίδα Daily Mail.

Ο 33χρονος Χιου Γκρόσβενορ, έχει στενές σχέσεις με τη μοναρχία και είναι νονός του μεγαλύτερου γιου του Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, του δεκάχρονου πρίγκιπα Τζορτζ και του γιου του Χάρι, του πεντάχρονου Άρτσι.

Πηγή από το περιβάλλον του δούκα του Σάσεξ δήλωσε στο περιοδικό «People» ότι ο Χάρι αποφάσισε να μην παραστεί στον γάμο, αφού κατάλαβε τις δυσκολίες που θα προκαλούσε η παρουσία του. Κατέληξε στην απόφαση να μην παραστεί στο γάμο ύστερα από επικοινωνία που είχε και με τον γαμπρό.

Ο βασιλιάς Κάρολος δεν παρέστη στο γάμο, δεδομένης της συνεχιζόμενης θεραπείας του για τον καρκίνο και της πρόσφατης εμφάνισής του στις εκδηλώσεις μνήμης της D-Day στην Νορμανδία.

Απούσα ήταν η σύζυγος του Ουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον η οποία διαγνώστηκε με καρκίνο και αναρρώνει από τις χημειοθεραπείες στο Παλάτι του Κένσινγκτον.

Ο Χιου Γκρόσβενορ ήταν ένας από πιο περιζήτητους εργένηδες του Ηνωμένου Βασιλείου και ένας από τους πλουσιότερους άνδρες με προσωπική περιουσία πολλών δισεκατομμυρίων λιρών.

Έγινε ο 7ος Δούκας του Ουέστμινστερ σε ηλικία 25 ετών, μετά το θάνατο του πατέρα του, Τζέραλντ Γκρόσβενορ, τον Αύγουστο του 2016.

Ο δούκας κατατάχθηκε στην 11η θέση στη λίστα των πλουσίων των Sunday Times του 2023, με εκτιμώμενη περιουσία 9,9 δισεκατομμυρίων λιρών, αφού κληρονόμησε την περιουσία και τα κτήματα από τον αείμνηστο πατέρα του. Φέτος, αναδείχθηκε ο πλουσιότερος άνθρωπος του Ηνωμένου Βασιλείου κάτω των 40 ετών, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στη λίστα πλούσιων των Sunday Times, τον περασμένο μήνα.

Ενώ ο Χιου έχει μείνει σε μεγάλο βαθμό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας όλα αυτά τα χρόνια, το εντυπωσιακό πάρτι των 21ων γενεθλίων του στο σπίτι της οικογένειάς του, το Eaton Hall, είχε γίνει πρωτοσέλιδο στον βρετανικό Τύπο.

Το Eaton Hall στο Cheshire είναι η έπαυλη της οικογένειας Γκρόσβενορ και εκεί μεγάλωσαν ο Χιου και οι δύο αδελφές του. Η ιδιοκτησία σε στιλ γαλλικού πύργου είναι η εξοχική κατοικία της οικογένειας από τον 15ο αιώνα και διαθέτει υπέροχους κήπους, πάρκα, χωράφια και δασικές εκτάσεις που καλύπτουν περισσότερα από 10.000 στρέμματα.

Ποια είναι η νύφη – δούκισσα του Ουέστμινστερ

Η νύφη Ολίβια Χένσον προέρχεται από πλούσια οικογένεια. Κατάγεται από την τραπεζική οικογένεια Hoare, καθώς και από τους μαρκησίους του Μπρίστολ και τους δούκες του Ράτλαντ, σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph. Πατέρας της είναι ο χρηματιστής Ρούπερτ Χένσον.

arthrou-olivia_2

Η 31χρονη Ολίβια μιλάει ισπανικά και ιταλικά, αφού ολοκλήρωσε το πτυχίο Ισπανικών Σπουδών και Ιταλικών στο Trinity College του Δουβλίνου. Παρακολούθησε το κολλέγιο «Marlborough College» και πριν από αυτό, αποφοίτησε από το ιδιωτικό σχολείο Dragon στην Οξφόρδη. Σήμερα εργάζεται στην Belazu -μια επωνυμία συστατικών της B Corp-, όπου έχει αναλάβει καθήκοντα Key Account Manager.

Σημειώνεται ότι ο μελλοντικός βασιλιάς της Βρετανίας, Ουίλιαμ δεν παρέστη μόνος στο γάμο του παιδικού του φίλου αλλά έχει μαζί του τον πρωτότοκο γιο του, πρίγκιπα Τζορτζ, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότατα θα είναι παρανυφάκι στον γάμο της χρονιάς.