Στη γειτονική χώρα τα πράγματα δεν εξελίσσονται ευοίωνα σε ότι αφορά την εξέλιξη της νόσου.

Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 445 άνθρωποι και σημειώθηκαν 8.585 νέες μολύνσεις από τον κορωνοϊό.

Από το σύνολο των 68.681 διαγνωστικών τεστς, το ποσοστό θετικότητας άγγιξε το 12,5% .

Χθες, το αντίστοιχο ποσοστό έφτασε το 14,8%.

Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας οι ασθενείς είναι 15 λιγότεροι σε σχέση με χθες όμως αντιστρόφως ανάλογα τα νούμερα στους θαλάμους νοσηλείας όπου πραγματοποιήθηκαν 361νέες εισαγωγές.

«Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ»

Η ανακάλυψη σχετικά με την ιταλική μετάλλαξη έγινε κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης ενός ασθενή ο οποίος είχε μολυνθεί τον περασμένο Απρίλιο, αλλά επί σειρά μηνών συνέχιζε να είναι θετικός, με πολύ υψηλό ιικό φορτίο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος της Ιταλικής Εταιρίας Ιολογίας, Αρνάλντο Καρούζο.

«Η ιταλική μετάλλαξη είναι παρεμφερής αλλά όχι ίδια με την βρετανική και υπάρχει η πιθανότητα η πρώτη, να προηγήθηκε τις δεύτερης»σύμφωνα με τους ειδικούς.

Οι Ιταλοί επιστήμονες δεν έχουν αποσαφηνίσει εάν πρόκειται για μετάλλαξη που αυξάνει την ευκολία μετάδοσης της νόσου ενώ ο καθηγητής Αρνάλντο Καρούζο θεωρεί πως το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό ακόμη και σε μια τέτοια περίπτωση.

«Σύντομα, θα απαντήσουμε με απόλυτη βεβαιότητα στο ερώτημα αυτό», επεσήμανε στην ανταπόκριση που έδωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.