Σταδιακή μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού παρουσιάζεται στη Βρετανία κι ως εκ τούτου η χώρα χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία.

Ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε σήμερα την άρση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού επισημαίνοντας ότι τα κρούσματα μειώνονται από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Τέλος στην τηλεργασία, την υποχρεωτική χρήση μάσκας και τα «διαβατήρια Covid» στη Βρετανία από τις 27 Ιανουαρίου

Όπως δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον σε σημερινή του ομιλία τη Βουλή των Κοινοτήτων, η χρήση μάσκας δεν θα είναι νομικά υποχρεωτική, η εξ αποστάσεως εργασία δεν θα συνιστάται επισήμως και το υγειονομικό πιστοποιητικό δεν θα επιβάλλεται πλέον για την πρόσβαση στα νυκτερινά καταστήματα και στις μεγάλες συναθροίσεις.

Όπως δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον σε σημερινή του ομιλία τη Βουλή των Κοινοτήτων, τα μέτρα θα αρθούν από την επόμενη Πέμπτη προσθέτοντας ότι τα κρούσματα του κορωνοιού έχουν μειωθεί και η παραλλαγή «Όμικρον» έχει πιθανότατα κορυφωθεί σε εθνικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του βρετανικού υπουργείου Υγείας, 19.450 άνθρωποι νοσηλεύονται με κορωνοϊό, σημειώνοντας μείωση κατά 2% από εβδομάδα σε εβδομάδα.

 

Σπάει τα κοντέρ ο πληθωρισμός στη Βρετανία – Σε υψηλό 30 ετών