Μεγάλη ένταση επικράτησε στο Λονδίνο το απόγευμα της Δευτέρας, καθώς ομάδα από  αντιεμβολιαστές επιχείρησαν να εισβάλλουν σε στούντιο του BBC και συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αντιεμβολιαστές που επιχείρησαν να εισβάλλουν σε στούντιο του BBC είναι μέλη της ομάδας «Official Voice» που αντιτίθενται στους εμβολιασμούς των παιδιών για την covid 19 και στα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Oι διαδηλωτές φώναζαν «ντροπή σας», ενώ μία ομάδα ατόμων έσπρωχνε τους αστυνομικούς επιχειρώντας να εισέλθει στο κτήριο του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου.

Πολλοί από τους διαδηλωτές έξω από το κτίριο φάνηκε να λειτουργούν με την πεποίθηση ότι στοχοποιούσαν ένα μεγάλο κτήριο του BBC που συνδέεται με την κάλυψη ειδήσεων.

Μεταξύ των συγκεντρωμένων ήταν ο Πιρς Κόρμπιν, ο αδελφός του πρώην ηγέτη του Εργατικού Κόμματος, ο οποίος ακούστηκε να λέει ότι «πρέπει να αναλάβουμε αυτά τα καθάρματα», ενώ άλλα άτομα επέκτριναν τον τρόπο με τον οποίο καλύπτει το BBC την πανδημία, σύμφωνα με τον Guardian.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας και ένα ελικόπτερο, ενώ μια μικρότερη ομάδα διαδηλωτών πήγε αργότερα στο Broadcasting House του BBC στο κέντρο του Λονδίνου.

Το BBC βρίσκεται αντιμέτωπο με λεκτικές και όχι μόνο επιθέσεις δτους δημοσιογράφους του από διαδηλωτές που τάσσονται κατά του lockdown, με τον πολιτικό συντάκτη του Newsnight, Nick Watt, να γίνεται στόχος επίθεσης έξω από την Downing Street νωρίτερα το 2021.

Είσοδος σε κλαμπ με πιστοποιητικό εμβολιασμού

Η είσοδος στα νυχτερινά κέντρα, κλαμπ, συναυλίες και άλλους χώρους όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος θα επιτρέπεται επιδεικνύοντας την εφαρμογή του NHS, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη Βρετανία.

Η απόφαση αναμένεται να εφαρμοστεί από τα τέλη Σεπτεμβρίου, όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ωστόσο το μέτρο δεν θα ισχύσει για τις παμπ.

Ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος Πάτρικ Βάλανς δήλωσε πρόσφατα πως τα κλαμπ και άλλοι κλειστοί χώροι θα μπορούσαν να αποτελέσουν «πιθανές εκδηλώσεις υπερμετάδοσης», λόγω του κόσμου που βρίσκεται σε στενή επαφή.