Με πτώση από κεραυνό βρήκε τραγικό θάνατο μια γυναίκα 6ο ετών σε παραλία του Σάο Πάολο στη νοτιοανατολική πλευρά της Βραζιλίας, ενώ ακόμα τρία μέλη από την οικογένεια της φαίνεται να τραυματίστηκαν σοβαρά, με την κατάσταση της υγείας τους να παραμένει σταθερή.

«Ο κεραυνός χτύπησε στο σημείο που βρίσκεται ανάμεσα στο νερό της θάλασσας και στην άμμο σε παραλία στη Βίλα Καϊσάρα, στην Πράγια Γκράντσι», δήλωσε η πολιτική προστασία της ευρύτερης περιοχής.

Θάνατοι λόγω των βροχοπτώσεων

Στην περιοχή του Σάο Πάολο μέσα σε διάστημα μιας μέρας βρέθηκαν νεκροί τρεις στον αριθμό άνθρωποι, λόγω των σφοδρών βροχών που πλήττουν την περιοχή σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις ανέμους.

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητο του παρασύρθηκε από τα νερά που κυλούσαν ορμητικά στην πόλη Σοροκάμπα, ενώ δύο γυναίκες στη Λιμέιρα, καταπλακώθηκαν από αυτοκίνητο και ανασύρθηκαν ούσες ήδη νεκρές.

Εκτός από τον τραγικό απολογισμό των θυμάτων στον οποίο έρχεται να προστεθούν, άλλοι δύο άνθρωποι κάτοικοι της πολιτείας Χίου Γκράντε ντο Σουλ, στην πόλη του Σάο Πάολο οι χιλιάδες μόνιμοι κάτοικοι πρέπει να αντιμετωπίσουν τις διακοπές ρεύματος που τους άφησαν χωρίς ηλεκτρισμό για περίπου τρεις ημέρες.

Οι τελευταίοι μήνες έχουν αφήσει τη νότια πλευρά της Βραζιλίας έρμαιο των φυσικών φαινομένων με βροχοπτώσεις και κυκλώνες να πλήττουν την περιοχή. Αιτία τους, η κλιματική αλλαγή που θα έχει ως αποτέλεσμα την ολοένα αύξησης της έντασης τους.

Διαβάστε ακόμη: