Δυναμικά επιστρέφει στην κορυφή του αμερικανικού box office η Marvel. Η ταινία «Deadpool & Wolverine» έσπασε τα ρεκόρ εισπράξεων το περασμένο Σαββατοκύριακο στις ΗΠΑ, συγκεντρώνοντας 205 εκατ. δολάρια σε πωλήσεις εισιτηρίων στην πρεμιέρα του, πετυχαίνοντας το μεγαλύτερο ντεμπούτο του 2024 και μιας ταινίας R-rated όλων των εποχών.

Η ταινία ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν άνοιγμα μεταξύ 160 και 180 εκατ. δολαρίων.

«Το τεράστιο ντεμπούτο του «Deadpool & Wolverine» θα πρέπει να πείσει όσους είχαν απογοητευτεί για τις επιδόσεις της μεγάλης οθόνης τον Μάιο, ότι δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάτε τη δύναμη, την ανθεκτικότητα της γοητείας και, ναι, την αδυναμία προβλεψιμότητας του κινηματογράφου», δήλωσε ο Paul Dergarabedian, αναλυτής media της Comscore.

Σε διεθνές επίπεδο, η ταινία εξασφάλισε 233,3 εκατ. δολάρια, ανεβάζοντας τις συνολικές εκτιμήσεις στα 438,3 εκατ. δολάρια για ολόκληρο το Σαββατοκύριακο.

Το δυνατό άνοιγμα του «Deadpool & Wolverine» έρχεται μετά από μια μεταπανδημική πτώση του box office για το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel. Η Disney γέμισε την αγορά με streaming περιεχόμενο για υπερήρωες τα τελευταία χρόνια και άσκησε έντονη πίεση για ποσότητα στο box office, οδηγώντας σε επιδείνωση της ποιότητας.

«Η Marvel έκανε ένα μίνι διάλειμμα για να βοηθήσει στην αναζωογόνηση της δημιουργικής της κατεύθυνσης μετά από αρκετές διχαστικές ταινίες», δήλωσε ο Shawn Robbins, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Box Office Theory.

«Ένα ντεμπούτο-ρεκόρ R-rated δεν δείχνει μόνο ότι η Marvel και η Disney μπορούν να ανοίξουν λίγο τα φτερά τους όταν το απαιτεί το περιεχόμενο, αλλά και ότι οι οπαδοί της Marvel και το απλό κοινό εξακολουθούν να είναι πρόθυμοι για το είδος της διασκεδαστικής και ουσιαστικής αφήγησης που έχει καθορίσει τόσο μεγάλο μέρος της απαράμιλλης επιτυχίας τους», πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το CNBC, σημειώνεται ότι η πρεμιέρα του «Deadpool and Wolverine» συνέπεσε με το πάνελ της Marvel στο San Diego Comic Con, το οποίο αποκάλυψε μια ενημερωμένη λίστα ταινιών και έδωσε στους οπαδούς μια αίσθηση για το πού θα κατευθυνθεί το franchise τα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε ακόμη: