Το Gracias Madre, ένα δημοφιλές vegan εστιατόριο στην Mission District του Σαν Φρανσίσκο, έκλεισε τις πόρτες του αυτή την εβδομάδα μετά από περισσότερο από μια δεκαετία λόγω της επιδείνωσης των συνθηκών της πόλης.

Το Cafe International στο Σαν Φρανσίσκο επίσης έκλεισε τις πόρτες του για μια εβδομάδα αφού η ιδιοκτήτρια είπε ότι είχε γίνει μάρτυρας πολλών εγκλημάτων.

«Αποστολή μας ήταν πάντα να τιμούμε τις μητέρες που δίνουν τόσα πολλά για να υπηρετήσουν, να φροντίσουν και να ζουν με ελπίδα για τις οικογένειές τους, ειδικά εκείνες του Μεξικού. Ήταν τιμή να εργαζόμαστε για λογαριασμό της γενναιοδωρίας και των θυσιών τους όλα αυτά τα χρόνια.» έγραφε μια σημείωση που αναρτήθηκε έξω από το εστιατόριο και στο διαδίκτυο.

«Η κατάσταση της ζωής στο Σαν Φρανσίσκο  έχει επιδεινωθεί και έχει κάνει τη λειτουργία μιας μικρής επιχείρησης σχεδόν αδύνατη», συνεχίζει το σημείωμα.

Το δημοφιλές εστιατόριο σέρβιρε βιολογικά και vegan πιάτα και «παραδοσιακή μεξικάνικη κουζίνα, φτιαγμένη από την αρχή με τοπικά, βιολογικά, φυτικά συστατικά», σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Το εστιατόριο φέρεται να άνοιξε το 2009, αν και το σημείωμα προς τους πελάτες έλεγε ότι κλείνουν τις πόρτες τους «μετά από 16 χρόνια».

Οι δύο άλλες τοποθεσίες του Gracias Madre στην Καλιφόρνια – Δυτικό Χόλιγουντ και Παραλία Νιούπορτπαραμένουν ανοιχτές προς το παρόν.

Το έγκλημα έχει επίσης καταστρέψει το Cafe International στην Golden City, αναγκάζοντάς το να κλείσει βραχυπρόθεσμα —για μια εβδομάδα— αφού η ιδιοκτήτρια Zahra Saleh δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι χρειάζεται χρόνο για να «ξεκουραστεί, να σκεφτεί και να ανασυντάξει τις δυνάμεις της» αφού είδε τόσα εγκλήματα στην περιοχή.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Τομ Γουόνγκ, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης μιας ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας στο Σαν Φρανσίσκο, είπε στο Fox News ότι είχε επίσης βαρεθεί την εγκληματικότητα και τους άστεγους στην πόλη.

Διαβάστε ακόμη: