Σήμερα ξεκινά η δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο που αφορά την ψήφο των αποδήμων, το οποίο εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών, θα ακολουθήσει διάλογος με τα κόμματα και στόχος είναι το νομοσχέδιο να έχει ψηφιστεί πριν από το κλείσιμο της Βουλής, δηλαδή στα τέλη Ιουλίου.

Το νομοσχέδιο καταργεί όλους τους περιορισμούς για την ψήφο των αποδήμων καθώς το σύνολο των Ελλήνων του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένο στους εκλογικούς καταλόγους θα μπορεί να ψηφίζει στον τόπο διαμονής του.

«Αναρτούμε άμεσα σε δημόσια διαβούλευση νόμο που θα καταργεί όλα τα εμπόδια για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού. Ώστε όλοι οι συμπολίτες μας που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να μπορούν να συμμετέχουν στην πολιτική ζωή της πατρίδας, από όπου και αν κατοικούν», ανέφερε εχθές ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές του δηλώσεις.

Σημειώνεται ότι χρειάζονται οι ψήφοι 200 βουλευτών για να ψηφιστεί η σχετική διάταξη. Το 2021 σε αντίστοιχη διάταξη η ΝΔ είχε εξασφαλίσει 190 ψήγους αλλά αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την ΕΡΤ, διαμορφώνεται μία ευρύτερη συναίνεση.

Διαβάστε περισσότερα