Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία που προβλέπει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων. Η κυβερνητική πρωτοβουλία “πέρασε” με τις ψήφους της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, ενώ καταψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί επιβάλλονται για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και αφορούν όλο το προσωπικό των ιδιωτικών, δημόσιων και δημοτικών μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων, ατόμων με αναπηρία, των ιδιωτικών και δημόσιων δομών Υγείας (διαγνωστικά κέντρα, αποκατάστασης, κλινικές, νοσοκομεία, δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, νοσηλείας και ΕΟΔΥ).

Υπενθυμίζεται ότι στο υγειονομικό προσωπικό το οποίο θα πρέπει να εμβολιαστεί υποχρεωτικά εντάσσεται και το προσωπικό του ΕΚΑΒ, με βάση τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που κατατέθηκαν.

Στα ρηχά νερά του πολιτικού φάσματος επέλεξαν να τοποθετηθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΜεΡΑ25.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε υπερ των εμβολιασμών αλλά κατά της υποχρεωτικότητας καθώς υποκρύπτει – όπως υποστηρίζει – την επιδίωξη της κυβέρνησης να πλήξει τα εργασιακά δικαιώματα και να δημιουργήσει συνθήκες μαζικών απολύσεων.

Επίσης, ο ΜεΡΑ25 δήλωσε υπέρ της υποχρεωτικότητας αλλά κατά των εμβολιαστικών πιστοποιητικών καθώς οδηγεί -όπως λέει- «στον Μεγάλο Ψηφιακό Αδελφό». Αμετακίνητο στις πάγιες θέσεις του παραμένει το ΚΚΕ αναφέροντας ότι η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ, απειλεί τους πολίτες.