Η Ντιμπόστ, αντιπρόεδρος του κόμματος «Δημοκρατία Εμπρός!», παραιτήθηκε ενάμιση μήνα πριν διεκδικήσει την επανεκλογή της, όταν ο έλεγχος των δαπανών της αποκάλυψε ότι ξόδευε πάνω από 2.000 τον μήνα σε εσώρουχα και ρούχα.

Εμπιστευτική έκθεση που υποβλήθηκε στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση και δημοσίευσε ο ερευνητικός οργανισμός Mediapart κατηγορεί την Ντιμπόστ για κακή διαχείριση των συνεργατών της, από τους οποίους ζητούσε να κατασκοπεύουν το προσωπικό της οικίας της, να πηγαίνουν τα ρούχα της στο στεγνοκαθαριστήριο και τα υποδήματά της στον τσαγκάρη.

Η 39χρονη βουλευτής αποτελούσε προσωπική επιλογή του Μακρόν και είχε εκλεγεί βουλευτής το 2017 στο Μονπελιέ, έχοντας προηγουμένως υπάρξει στέλεχος σχολής διοίκησης επιχειρήσεων. Πέρσι, η Ντιμπόστ τερμάτισε τη σχέση της με τον Γάλλο υπουργό υγείας, Ολιβιέ Βεράν.

Σύμφωνα με ανάλυση των εξόδων της, η βουλευτής χρέωνε εσώρουχα αξίας 1.500 -2.000 ευρώ, ενδύματα και ταξίδια στις μηνιαίες δαπάνες της, ύψους περίπου 5.374 ευρώ, που δικαιούτο λόγω της βουλευτικής της ιδιότητας και οι οποίες κανονικά αφορούν μόνο τα επίσημα καθήκοντα των μελών της Εθνοσυνέλευσης. Ετησίως, οι Γάλλοι βουλευτές κερδίζουν 86.000 ευρώ – περίπου 7.200 ευρώ το μήνα.