Ένας πόντος ήταν η αιτία για να δημιουργηθεί αναστάτωση στον αγώνα μεταξύ της 34χρονης Σουάι Ζανγκ από την Κίνα και της 20χρονης Κιάρα Τοτ από την Ουγγαρία, στη φάση των «32» του Grand Prix της Βουδαπέστης.

Η Ζανγκ έστειλε το μπαλάκι στο όριο της πλάγιας γραμμής. Ο επόπτης γραμμών έδειξε άουτ, όπως και η διαιτήτρια του αγώνα. Η Ζανγκ αντέδρασε έντονα αφού θεώρησε ότι το μπαλάκι είχε χτυπήσει πάνω στη γραμμή, οπότε ο πόντος έπρεπε να δοθεί σε εκείνη.

Την ώρα λοιπόν που η Κινέζα απευθύνθηκε στον υπεύθυνο του αγώνα, η Τοτ πήγε στο σημείο και «έσβησε» με το πόδι της το σημάδι που είχε αφήσει το χτύπημα της αντιπάλου της.

Η Ζανγκ, με το που την είδε, άρχισε να της φωνάζει «Περίμενε, περίμενε, κράτησε το σημάδι. Τι κάνεις; Γιατί το κάνεις αυτό;». Η αντίπαλός της απάντησε «Γιατί δημιουργείς προβλήματα».

Η Κινέζα ζήτησε να μπει μέσα στο γήπεδο γιατρός γιατί δεν ένιωθε καλά και στη συνέχεια αποσύρθηκε από τον αγώνα εξαιτίας κρίσης πανικού. Η αντίπαλος της μετά την αποχώρηση της Ζανγκ άρχισε να πανηγυρίζει για την πρόκρισή της προκαλώντας τις αποδοκιμασίες του κοινού.

Η Κιάρα Τοτ σήκωσε τα χέρια στον αγώνα και πανηγύρισε αμέσως μετά την καθιερωμένη χειραψία.

Η Ζανγκ αποδοκιμάστηκε από το κοινό που βρέθηκε στο κορτ. «Όλες οι προσπάθειες στην προπόνηση ήταν λάθος γιατί όταν θέλεις να χτυπήσεις πιο κοντά στη γραμμή, ακόμη κι αν άγγιξες τη γραμμή είναι άουτ», ανέφερε μετά τον αγώνα η Κινέζα τενίστρια.

«Σας αγαπώ παιδιά και όλα τα κορίτσια που με στήριξαν και είναι στο πλευρό μου».

Διαβάστε περισσότερα