Εντός της ημέρας πρόκειται να ανοίξει η πλατφόρμα για την αίτηση στο νέο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ, που απευθύνεται σε 170.000 εργαζόμενους και ανέργους και συνοδεύεται από voucher 750 ευρώ.
Ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, μιλώντας στην ΕΡΤ, εξήγησε ότι το πρόγραμμα αφορά εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και ανέργους, οι οποίοι μπορούν να επιλέξουν σεμινάρια ψηφιακών ή πράσινων δεξιοτήτων διάρκειας έως 150 ωρών. Για κάθε ώρα κατάρτισης χορηγείται εκπαιδευτικό επίδομα 5 ευρώ, δηλαδή συνολικά 750 ευρώ.
Αφορά τη δράση που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, με στόχο να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν συνολικά 500.000 Έλληνες μέχρι τη λήξη του προγράμματος, από τους οποίους ήδη 330.000 έχουν ολοκληρώσει την κατάρτιση. Το νέο αυτό πρόγραμμα θα αφορά 170.000 άτομα και θα υλοποιηθεί τους επόμενους μήνες, υπογραμμίζοντας τη σημασία της απόκτησης νέων δεξιοτήτων στην ψηφιακή και πράσινη μετάβαση της οικονομίας.
Οι περισσότερες εκπαιδευτικές ενότητες πρόκειται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο, αλλά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκινά τώρα, ώστε να διαμορφωθούν τα μητρώα και να οργανωθούν τα τμήματα.
Μέχρι πότε και πώς η πληρωμή από ΔΥΠΑ
Η ΔΥΠΑ δεσμεύεται ότι οι πληρωμές του voucher θα γίνουν γρήγορα, με το ποσό να κατατίθεται απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων μέσα σε 4 μήνες από την πιστοποίηση. Για τη διαδικασία πληρωμής, οι αιτούντες θα πρέπει να δηλώσουν το IBAN τους.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεξιοτήτων με voucher 750 ευρώ είναι το μεγαλύτερο που έχει υλοποιήσει η ΔΥΠΑ, προσφέροντας δωρεάν 150 ώρες εξ αποστάσεως κατάρτισης με ευέλικτο ωράριο που καλύπτει και πρωινές και απογευματινές ώρες, ώστε να εξυπηρετηθούν και όσοι εργάζονται σε βάρδιες.
Πάνω από 1.000 Έλληνες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΔΥΠΑ στη Στουτγκάρδη
Διαβάστε ακόμη:
- «Λάμψη» αστέρων στο Event στο εστιατόριο «Papaioannou» προς τιμήν του Τζόρνταν
- Ακίνητα: Μειώνονται οι αγγελίες για πώληση ή ενοικίαση – Καλπάζουν οι τιμές
- Αεροπορικές: Πώς οι χαμηλές τιμές πετρελαίου «ανακουφίζουν» τον κλάδο
- IRIS: Το νέο όριο των συναλλαγών ανεβαίνει στα 1.000 € – Τι αλλάζει για χρήστες και επαγγελματίες