Οι δικαιούχοι μπορούν να εξαργυρώσουν την επιταγή τους μέχρι τις 30 Ιουλίου 2021. Εντωμεταξύ, τα καταστήματα πώλησης ηλεκτρονικών ειδών έχουν ξεκινήσει προσφορές οπότε υπάρχει πληθώρα επιλογών.

Υπενθυμίζεται πως στην πρώτη φάση κατέθεσαν αίτηση οι οικογένειες που έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020, ενώ στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Voucher 200 ευρώ: Νέοι δικαιούχοι - Διευκρινίσεις για τις αιτήσεις - Εργασιακά Νέα

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τον δεύτερο κύκλο

Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή των δικαιούχων των voucher των 200 ευρώ στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος ξεκινούν από την Τετάρτη 5 Μαΐου.

Αφορά όλους τους δυνητικούς δικαιούχους, ακόμα και αν δεν είναι εγκεκριμένοι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ ενώ υπενθυμίζεται ότι και σε αυτή την περίπτωση ημερομηνία γενικής λήξης του προγράμματος είναι η 30ή Ιουλίου 2021.

Ημερομηνία λήξης της μεταβατικής περιόδου (cooling off period) για την οποία επιτρέπονται ορισμένες μόνο (κατ’ εξαίρεση) περιπτώσεις εξαργύρωσης vouchers, ορίζεται η Τρίτη 31 Αυγούστου 2021. Παράλληλα, η Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου έχει οριστεί για ημερομηνία ολοκλήρωσης των πάσης φύσεως πληρωμών και γενικής ολοκλήρωσης του προγράμματος.

Voucher 200 ευρώ: Αυτά τα laptop και tablet μπορείτε να πάρετε - Όλες οι προσφορές

 

Πώς κάνετε αίτηση

Οι αιτούντες εισέρχονται στην πλατφόρμα του προγράμματος της «Ψηφιακής Μέριμνας» (https://beneficiary.digital-access.gov.gr) με τους κωδικούς Taxisnet και συμπληρώνουν τα στοιχεία που ζητούνται.

Επιπλέον, απαιτούνται κατά την αίτηση ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), η δήλωση της βαθμίδας φοίτησης των τέκνων προς όφελος των οποίων γίνεται η αίτηση, κάποια στοιχεία σχετικά με τη φοίτησή τους, όπως ο αριθμός σχολικού μητρώου για τους μαθητές, καθώς και η επαλήθευση του προσωπικού κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα σταλούν οι κωδικοί των επιταγών.

Ο έλεγχος γίνεται μέσω της διασταύρωσης πληροφοριών από μητρώα, ενώ σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η επιβεβαίωση, απαιτείται η υποβολή δικαιολογητικών ενώ μόλις τερματιστεί η διαδικασία οι αιτούντες λαμβάνουν ένα SMS στο κινητό το οποίο δήλωσαν με την επιταγή ή τις επιταγές τους μέσω της πλατφόρμας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.