Ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στη διαρκή μάχη που δίνει η κυβέρνηση με τη φοροδιαφυγή, σημειώνοντας πώς μεγάλος αριθμός ελευθέρων επαγγελματιών, που φτάνει το 70% , δηλώνει εισοδήματα κάτω του κατώτατου μισθού των 10.900 ευρώ.

Ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «δεν θα μπουν νέοι φόροι αλλά θα υπάρξει μαχητό τεκμήριο εισοδημάτων, για λόγους φορολογικής δικαιοσύνης», ενώ σχολίασε τον νέο τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών.

Όπως είπε ο Υπουργός Επικρατείας, «όποιος δηλώσει πάνω από αυτό το τεκμήριο έχει ήδη μείωση στο τέλος επιτηδεύματος».

«Στις επόμενες φορολογικές δηλώσεις, για τα φετινά δηλαδή εισοδήματα, κανείς ελεύθερος επαγγελματίας και αυτοαπασχολούμενος δεν θα μπορεί να δηλώνει κάτω από 10.920 ευρώ. Το ανώτατο όριο ορίζεται στις 50.000 ευρώ καθώς λαμβάνεται υπόψη σειρά παραδοχών όπως τα έτη δραστηριότητας, ο τζίρος και η μισθοδοσία του απασχολούμενου προσωπικού , εφόσον βεβαίως υπάρχει», επισήμανε ο Μάκης Βορίδης.

«Στον αντίποδα η πρώτη τριετία εργασίας, τυχόν αναπηρία αλλά και ο τόπος εργασίας μειώνουν το ελάχιστο εισόδημα που πρέπει να δηλωθεί», πρόσθεσε.

«Ως επιπλέον κίνητρο, για όσους δηλώνουν τουλάχιστον 5% πάνω από το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα το τέλος επιτηδεύματος από το 2024 μειώνεται κατά 50%. Για τους υπόλοιπους η μείωση είναι 25%», είπε ο κ. Βορίδης.

Διαβάστε ακόμη: