Ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90,1», δήλωσε ότι «στο πλαίσιο της πανεπιστημιακής αστυνομίας έγιναν 1.060 προσλήψεις και από αυτές μικρός αριθμός ήταν προγραμματισμένος να ασχοληθεί στο θεσμό».

Ο κ. Βορίδης τόνισε πως «τα πανεπιστήμια έχουν αυτονομία και εκείνος ο μηχανισμός που μπήκε για να έχουμε μια ουσιαστική αξιολόγηση ήταν η αξιολόγηση που συνδέθηκε με την χρηματοδότηση των πανεπιστημίων».

Σε ερώτηση για τη στάση του ΠΑΣΟΚ και την ψήφο των αποδήμων, ο Υπουργός Επικρατείας απάντησε πως δεν ξέρει τι σκέφτεται το συγκεκριμένο κόμμα, ενώ υπενθύμισε πως οι περιορισμοί στους απόδημους να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους μείωσε πολύ τη συμμετοχή. Προανήγγειλε διάταξη για την επιστολική ψήφο.

Αναφορικά με το όριο 5% για την είσοδο των κομμάτων στη Βουλή, ο Μάκης Βορίδης ξεκαθάρισε πως στην κυβέρνηση δεν έχει συζητηθεί κάτι σχετικό ενώ διερωτήθηκε για ποιον λόγο ανοίγει αυτή τη στιγμή μια τέτοια συζήτηση

Είπε πως χρειάζεται να εφαρμοστούν με προσοχή τα σχέδια δράσης για το επιτελικό κράτος.

Μάλιστα, ο κ. Βορίδης ανάφερε πως ο πρωθυπουργός προσδιόρισε το εύρος των διαφορών που είναι προς επίλυση με την Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα