Την άποψη ότι όλες οι μετρήσεις κατατάσσουν την Ελλάδα ανάμεσα στις πιο επιτυχημένες χώρες για τη διαχείριση της πανδημίας, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί συστηματικά όσα λέει η Επιτροπή των Ειδικών και τόνισε: «Προτεραιότητα της Επιτροπής και της κυβέρνησης είναι η δημόσια υγεία, όμως η κυβέρνηση συνεκτιμά κι άλλους παράγοντες, όπως η οικονομία και η ελευθερία».

Σχολιάζοντας την πρόσφατη πρόταση του καθηγητή Αλκιβιάδη Βατόπουλου, να υπάρξει ένα πολιτικό μορατόριουμ για να μην περνάνε νομοσχέδια που προκαλούν αντιδράσεις και συγκεντρώσεις, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι είναι δύσκολα και δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ επιστήμης και πολίτικου επιχειρήματος.

Κατηγόρησε την Αριστερά ότι υποκινεί τις διαδηλώσεις και συνέκρινε την απαγόρευση του δικαιώματος στο συναθροίζεστε με αυτό του δικαιώματος στην εργασία, το οποίο έχει επίσης στερηθεί σε πολλούς ανθρώπους.

Παράλληλα, ο Μάκης Βορίδης παραδέχθηκε ότι υπάρχουν «μεμονωμένα φαινόμενα» αστυνομική βίας, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι  «δεν μπορούμε να τα βάζουμε στο ίδιο ‘τσουβάλι’ με τη μόνιμη βία της αριστεράς» και να γίνεται συζήτηση για αυτά, αντί «για τις 300 επιθέσεις αναρχικών σε αστυνομικών».

«Η πρόσκληση στη Νέα Σμύρνη είχε συγκεκριμένη ταυτότητα»

«Τα όργανα της Πολιτείας όταν σφάλουν οδηγούνται σε έλεγχο», είπε και χαρακτήρισε «θεμιτή» τη συζήτηση για αυστηροποίηση των ελέγχων, συμπληρώνοντας πως «δεν ακούει» συζήτηση, ενώ «βλέπει σταθερή στάση από την πλευρά της αντιπολίτευσης».

«Έχουμε οργανωμένο κύμα πολιτικής βίας, με εκατοντάδες επιθέσεις κι αντί να συζητήσουμε αυτό, ακούω προτάσεις για να μην κάνουμε νομοθετήσεις για να μη στεναχωρηθούν ορισμένοι», είπε σχετικά και σημείωσε πως «είναι  σαφές; ότι υπάρχει ταύτιση συγκεκριμένων οπαδών με ομάδες αντιεξουσιαστών» και κατέληξε πως «η πρόσκληση στη Νέα Σμύρνη έχει γίνει με ταυτότητα: Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΜΕ και αντιεξουσιαστές».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.