Για την τραγωδία στον ποταμό Άραχθο, όπου δύο παιδιά ηλικίας 12 και 14 ετών πνίγηκαν, μίλησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Μάκης Βορίδης.
Μέσα στο βαρύ πένθος ήρθε στην επιφάνεια και ένα ζήτημα που αφορά τον πατέρα του 12χρονου αγοριού, ο οποίος θέλει να μεταβεί στην Αλβανία για την κηδεία του παιδιού του, ανησυχώντας όμως πως δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στην Ελλάδα.
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο Action24, ανακοίνωσε ότι «το ελληνικό κράτος θα χορηγήσει άδεια διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, η οποία θα επιτρέψει στον πατέρα να πάει και να επιστρέψει, προκειμένου να παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία στην Αλβανία».
Όπως υπογράμμισε ο κ. Βορίδης, «πρόκειται για μία διευκόλυνση της μετακίνησής του», προσθέτοντας ότι υπάρχει ήδη θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει τέτοιες «εξαιρετικές» περιπτώσεις.
Διαβάστε ακόμη:
- Εξαφανίστηκε ο «γκουρού της ενέργειας»: Ο Κάσπερ το φάντασμα σε νέα εκδοχή
- Τα νέα hot spots των ακινήτων – Οι ανερχόμενες περιοχές που δίνουν υψηλές αποδόσεις
- Τουρισμός: Σε ποια νησιά στρέφονται Αμερικανοί και Βρετανοί – Παρελθόν Μύκονος και Σαντορίνη
- Ο Τέλης Μυστακίδης συμφώνησε με τον ΑΣ ΠΑΟΚ, εν αγνοία του Σαββίδη και θα κατασκευάσει τη νέα Τούμπα