Στη Βόρεια Κορέα είναι πιθανόν ότι κρατείται Αμερικανός πολίτης αφού διέσχισε την διαχωριστική συνοριακή γραμμή χωρίς άδεια, ανακοίνωσε η διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Αμερικανός συμμετείχε σε επίσκεψη στην Κοινή Περιοχή Ασφαλείας, στο συνοριακό χωριό που βρίσκεται στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει την Βόρεια από την Νότια Κορέα, που φρουρείται από στρατιώτες των δύο χωρών.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε και η διοίκηση του ΟΗΕ, κάνοντας λόγο για πολίτη που «διέσχισε χωρίς άδεια την Διαχωριστική Γραμμή περνώντας εντός της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας» και πλέον βρίσκεται εκεί υπό κράτηση.

Η ζώνη ανάμεσα στις δύο χώρες είναι μία από τις καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές στον πλανήτη με χιλιάδες στρατιώτες και από τις δύο πλευρές, ναρκοπέδια, ηλεκτροφόρα σύρματα και κάμερες.

Αν και δεκάδες άνθρωποι από τη Βόρεια Κορέα επιχειρούν κάθε χρόνο να δραπετεύσουν προς τα νότια, ελάχιστοι τα καταφέρνουν. Το τελευταίο περιστατικό ήταν το 2017 όταν ένας Βορειοκορεάτης στρατιώτης πέρασε στον Νότο, αφού τον πυροβόλησαν δεκάδες φορές.

Διαβάστε περισσότερα