search

CAR

Volvo EX90: Αυτό είναι το ψηφιακό εσωτερικό

Πρόκειται για ένα SUV με μπαταρίες που όχι μόνο θα επικεντρωθεί στις μηδενικές εκπομπές ρύπων, αλλά θα δώσει έμφαση στην ασφάλεια, συνεχίζοντας την παράδοση της εταιρίας

Volvo EX90: Αυτό είναι το ψηφιακό εσωτερικό

Το ντεμπούτο του νέου αμιγώς ηλεκτρικού Volvo EX90 είναι προ των πυλών. Στην πραγματικότητα αναφερόμαστε στο 100% ηλεκτρικό XC90. Πρόκειται λοιπόν για ένα SUV με μπαταρίες που όχι μόνο θα επικεντρωθεί στις μηδενικές εκπομπές ρύπων, αλλά θα δώσει έμφαση στην ασφάλεια, συνεχίζοντας την παράδοση της εταιρίας, συνδυάζοντας τεχνολογία αιχμής.

Και αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες του εσωτερικού που ακολουθεί μίνιμαλ σουηδικό στυλ, παρατηρώντας το νέο σύστημα infotainment, νέα οθόνη για καντράν, και νέο τιμόνι, όπως επίσης και ένα νέο κλειδί για τον ηλεκτρικό κληρονόμο, ναυαρχίδα της εταιρίας.

Η κεντρική οθόνη παραμένει σε κάθετη θέση, μεγάλη σε διαστάσεις και δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσα στους δύο μεγάλους αεραγωγούς όπως στα XC90, αλλά με πρόβολο, δίνοντας την εντύπωση ενός tablet που ακουμπά στο ταμπλό. Η ίδια αίσθηση εμφανίζεται και στον ψηφιακό πίνακα οργάνων, τοποθετημένο στην κολόνα του τιμονιού και με τις πολύ ιδιαίτερες αναλογίες από πλευράς σχήματος, με τις οθόνες να μην είναι πηγμένες στις πληροφορίες και στα γραφικά όπως στα σύγχρονα tablet.

Καθώς θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κεντρικό τούνελ δε θα υπάρχει. Έτσι, αναμένεται πολύς χώρος με διάφορες και ευρύχωρες θήκες μικροαντικειμένων και με πολύ λίγα παραδοσιακά μπουτόν.

Όπως αναφέρθηκε, ένα από τα βασικά σημεία του Volvo EX90 θα είναι η ασφάλεια και σε αυτήν την περίπτωση το σύστημα infotainment θα παίξει επίσης θεμελιώδη ρόλο, προσφέροντας εντολές και ενδείξεις κατάλληλες για την κάθε περίσταση.

Μάλιστα, αν μιλάτε στο τηλέφωνο στην κεντρική οθόνη θα εμφανιστούν διάφορα σχετικά εικονίδια, όπως αυτό που θα «διακόπτει» την κλήση σε περιπτώσεις δύσκολων καταστάσεων.

Άλλες ενδείξεις θα εμφανιστούν στα ψηφιακά όργανα, συμπεριλαμβανομένης αυτής που είναι αφιερωμένη στην υποβοηθούμενη οδήγηση (σήμερα) και στην αυτόνομη οδήγηση (αύριο), με μια γραφική αναπαράσταση των πάντων γύρω από το αυτοκίνητο.

Εν αναμονή λοιπόν του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Volvo, που αναπτύχθηκε σε νέα πλατφόρμα.

Διαβάστε ακόμη: