Το θρίλερ με τον νεκρό ψαροντουφεκά συνεχίζεται ενώ αναμένεται αύριο Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου η νεκροψία-νεκροτομή του 74χρονου που εντοπίστηκε νεκρός σε θαλάσσια περιοχή στον Βόλο.

Όπως αναφέρει το magnesianews, νέα τροπή παίρνει η εν λόγω υπόθεση, μετά την κινητοποίηση των αρχών, γιατί δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν οι συγγενείς του. Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας 52χρονος επαγγελματίας αλιέας, που εντόπισε το πτώμα του άτυχου άνδρα όταν πήγε να μαζέψει τα δίχτυα του.

Πώς εμπλέκεται 52χρονος ψαράς;

Ωστόσο, έφυγε χωρίς να ειδοποιήσει τις αρχές και ώρες αργότερα, πιθανόν το απόγευμα του Σαββάτου, σύμφωνα με το τοπικό μέσο, πήγε ξανά στο σημείο, έκοψε τα δίχτυα για να μαζέψει και έφυγε, χωρίς να προχωρήσει σε ανακοίνωση ανεύρεσης νεκρού!

Ο 52χρονος συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής, έδωσε κατάθεση για το περιστατικό και στη συνέχεια με προφορική εντολή της εισαγγελέως υπηρεσίας αφέθηκε ελεύθερος και όταν διαβιβαστεί η δικογραφία στην Εισαγγελία, θα αποφασιστεί αν ασκηθεί δίωξη σε βάρος του σε βαθμό πλημμελήματος.

Σημειώνεται ότι όπως ανακοίνωσε το Λιμεναρχείο, αναφορικά με τις έρευνες και τον εντοπισμό αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα στον Βόλο την Κυριακή, γνωρίζεται ότι συνελήφθη, βραδινές ώρες προχθές, ένας 52χρονος στην παραλία «Μελανή» Πηλίου Νομού Μαγνησίας για παράβαση του άρθρου 181 του Π.Κ. – Νόμος 4619/2019 (μη ανακοίνωση ανεύρεσης νεκρού).

Παράλληλα, προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεκροψία νεκροτομή στον 74χρονο που βρέθηκε πνιγμένος αναμένεται να γίνει αύριο Τετάρτη.

Τι συνέβη

Μοιραίο αποδείχτηκε το υποβρύχιο ψάρεμα για έναν 74χρονο συνταξιούχο τραπεζικό. Πρόκειται για τον Μιλτιάδη Γαϊτανά, κάτοικο εν ζωή Αγριάς, συνταξιούχο τραπεζικό, παντρεμένο και πατέρα τριών παιδιών, ο οποίος ξεκίνησε το Σάββατο για το εξοχικό του σπίτι στην Αργαλαστή, αλλά από το απόγευμα δεν έδινε σημεία ζωής.

Ο γιος του πήγε στην περιοχή για να τον αναζητήσει, ενημέρωσε το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου και στις 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής εντόπισε το αυτοκίνητό του στην παραλία της Μελανής. Τότε, ειδοποιήθηκε και το Λιμεναρχείο, στην περιοχή έπλευσαν άμεσα δύο σκάφη από τη Σκιάθο και τον Βόλο, που έκαναν έρευνες με προβολείς αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στο σημείο αργότερα κατέπλευσε και ένα περιπολικό ακόμη με ιδιώτη δύτη, ενώ υπήρχε και περιπολικό του Λιμενικού που έκανε έρευνες από ξηράς, από το οποίο εντοπίστηκε ο άτυχος άνδρας κοντά σε βράχο, βυθισμένος σε απόσταση πέντε μέτρων από την ακτή και σε μικρό βάθος.

Ο ιδιώτης δύτης τον ανέσυρε στην ακτή και διαπίστωσε ότι το πόδι του είχε πιαστεί σε δίχτυα και για το λόγο αυτό δεν κατάφερε να βγει στην επιφάνεια έγκαιρα. Ο ηλικιωμένος δεν είχε σημαδούρα, κάτι που δυσκόλεψε τις έρευνες.

Πάντως, για τον εντοπισμό του κινητοποιήθηκαν οι εθελοντικές ομάδες Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, που ξεκίνησαν για το σημείο, νωρίς το πρωί της Κυριακής, αλλά πληροφορήθηκαν ότι εντοπίστηκε νεκρός και επέστρεψαν στο Βόλο.