Ο ΠΑΟΚ πέρασε εύκολα από το Πανθεσσαλικό συντρίβοντας τον Βόλο με 4-0.

Ο «Δικέφαλος» χρειάστηκε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι για να ανοίξει το σκορ, αλλά από εκεί και πέρα ήταν συντριπτικά ανώτερος του αντιπάλου του κι έφτασε χωρίς κόπο στον θρίαμβο. Έτσι συμπλήρωσε έξι συνεχόμενες νίκες και διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία από το ξεκίνημα

Οι Θεσσαλονικείς ανέλαβαν από το ξεκίνημα την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας εξαρχής επιθετικές διαθέσεις. Η πρώτη σπουδαία, αλλά και… περίεργη φάση ήρθε στο 7′. Ο Κούρτιτς έκανε το παράλληλο γύρισμα από αριστερά, με την μπάλα να κυλά πάνω στην τελική γραμμή και να προσκρούει στο δοκάρι, για να περάσει άουτ, χωρίς βέβαια όλα τα παραπάνω να δείχνουν να ανησυχούν τον Κλέιμαν, όπως έδειξε με την κίνηση των χεριών του.

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή και ευτύχησε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα σχετικά νωρίς. Στο 20′ ο Μιτρίτσα μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, με τον Φερνάντες να τον ανατρέπει (στιγμιαία προβολή στο καλάμι του). Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο… συνήθης ύποπτος, Κούρτιτς, ο οποίος στο 21′ έστειλε από τη μία την μπάλα, από την άλλη τον τερματοφύλακα, πετυχαίνοντας το 14o τέρμα τη φετινή σεζόν.

Η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου, μετά το γκολ, επέβαλε πλήρως το ρυθμό της και επεδίωξε να σημειώσει γρήγορα κι άλλο γκολ. Αρχικά δεν το κατάφερε με τον Άκμπομ στο 24′ και στο 26′, αλλά το έπραξε στο 29′. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ζίβκοβιτς, ο Κούρτιτς έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, με την μπάλα να φτάνει στο δεύτερο στον ολομόναχο Ίνγκασον, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα με το κεφάλι.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 44’, προκειμένου να δημιουργήσει την πρώτη του ευκαιρία ο Βόλος, ο οποίος ξεκλείδωσε την αντίπαλη άμυνα με ωραία συνεργασία, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει το σουτ του ολομόναχου Μπαρτόλο από το ύψος της μικρής περιοχής.

Ίδιο σκηνικό στην επανάληψη

Ο εξαιρετικά δραστήριος Ζίβκοβιτς έβγαλε μπαλιά… πάρε-βάλε στον Άκπομ στο 60′, με τον Άγγλο φορ όμως να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Η μία φάση διαδεχόταν την άλλη για τον «δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος κατάφερε να βρει και τρίτο γκολ από στατική φάση στο 64′: Εκτέλεση κόρνερ για τους φιλοξενούμενους, με την μπάλα να φτάνει στην «καρδιά» της περιοχής, εκεί όπου ο Όρος δεν κατάφερε να μαρκάρει τον Σάστρε, με τον τελευταίο να κάνει μονοκόμματο σουτ με το μυτάκι, που κατέληξε στο δεξί παραθυράκι.

Στο 67′ ο Βόλος είχε δοκάρι, ύστερα από δυνατό διαγώνιο σουτ του Φεράρι. Για να φτάσουμε στο 73′, όταν ο Μιτρίτσα έσπασε ωραία στον Άκπομ, ο οποίος τελείωσε από κοντά τη φάση για το 0-4.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν – Πουρίτα, Ρομέρο, Γκουλέν, Φεράρι – Τσοκάνης, Μπαριέντος – Μπαρτόλο (46′ Ρεγκατέν), Ορός (77′ Σοάρες), Φερνάντες – Φαν Βέερτ.

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Σάστρε (76′ Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ – Κούρτιτς (80′ Εσίτι), Τσιγγάρας – Α. Ζίβκοβιτς (76′ Ζαμπά), Μπίσεσβαρ (72′ Αουγκούστο), Μιτρίτσα – Άκπομ (80′ Τσόλακ).

Διαιτητής: Παπαπέτρου

A’ Βοηθός: Σαμοΐλης

Β’ Βοηθός: Νιδριώτης

4ος Διαιτητής: Τσακαλίδης

VAR: Κουμπαράκης