Το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Volkswagen ID.7 GTX Tourer συνδυάζει πρακτικότητα και επιδόσεις στον μέγιστο βαθμό.

Πρόκειται για την ισχυρότερη έκδοση του ID.7 Tourer, αλλά και για το πιο δυνατό station wagon που έχει δημιουργήσει μέχρι τώρα η Volkswagen. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρία, το νέο ID.7 GTX Tourer διαθέτει έναν πίσω τοποθετημένο ηλεκτροκινητήρα, απόδοσης 286 ίππων, αλλά και έναν μπροστά τοποθετημένο με ισχύ 109 ίππων, εξασφαλίζοντας τετρακίνηση (με ηλεκτρονικό διαφορικό).

O πίσω ηλεκτροκινητήρας αναλαμβάνει κυρίως την κίνηση του νέου ID.7 GTX Tourer, ενώ ο μπροστινός ενεργοποιείται αστραπιαία, ανάλογα με τις συνθήκες. Συνδυαστικά λοιπόν το νέο ID.7 GTX Tourer παράγει 340 ίππους αφήνοντας πίσω του το Golf R Variant με το θερμικό κινητήρα των 320 ίππων.

Προς το παρόν όμως δεν έχουν ανακοινωθεί οι επιδόσεις του νέου ID.7 GTX Tourer. Η μπαταρία, χωρητικότητας 86 kWh, του νέου ID.7 GTX Tourer, εκτιμάται ότι θα έχει αυτονομία κοντά στα 650 χλμ. ενώ υποστηρίζει φόρτιση 200 kW, φτάνοντας από 10-80% σε λιγότερα από 30 λεπτά.

Οπτικά το ID.7 GTX Tourer αντλεί αρκετά στοιχεία από το ID.3 GTX, με το οποίο έκαναν παρέα πρεμιέρα. Ο μπροστινός προφυλακτήρας έχει πιο επιθετική γραμμή και κυψελοειδή γρίλια στη βάση του. Όπως και στο ID.3 GTX, όλα τα μαύρα στοιχεία (προφυλακτήρες, καθρέπτες, πίσω διαχύτης, πλευρικά μαρσπιέ) έχουν γυαλιστερό φινίρισμα. Ασορτί είναι και η εκτεταμένη οροφή του.

Παρατηρήστε επίσης τα λογότυπα GTX στις μπροστινές πόρτες, τα φωτιζόμενα εμβλήματα της Volkswagen στο εμπρός και πίσω τμήμα και τις στάνταρ μαύρες 20άρες ζάντες (προαιρετικά 21 ιντσών).

Στα ενδότερα συναντάμε σπορ θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα με ενισχυμένη πλευρική στήριξη του σώματος, κόκκινες ραφές και την ένδειξη GTX στις πλάτες τους. Οι κόκκινες ραφές επεκτείνονται στο ταμπλό, στα πάνελ των θυρών και στο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, ενώ η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ φτάνει από τα 545 στα 1.714 λίτρα, όταν αναδιπλωθούν οι πλάτες των πίσω καθισμάτων.

Διαβάστε ακόμη: