Πρώτη παγκόσμια παρουσίαση του ID.5 GTX στην έκθεση του Μονάχου, αρχές Σεπτεμβρίου, που αντικαθιστά τη χαώδη της Φρανκφούρτης. Είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV μοντέλο της Volkswagen σε σιλουέτα coupe.

Οι πρώτες φωτογραφίες το δείχνουν με στολή παραλλαγής, αλλά η γερμανική εταιρία υπογραμμίζει ότι το μοντέλο των φωτογραφιών είναι πολύ κοντά σε αυτό της παραγωγής.

Το ID 5. GTX που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα ΜΕΒ η οποία είναι αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αποτελεί συνέχεια της ιστορίας των μοντέλων με τα logo GTI, GTE, GTD, αρχικά που χαρακτηρίζουν τις πιο ισχυρές και σπορ εκδόσεις των διάφορων μοντέλων της γερμανικής εταιρίας.

Όμως μπορεί το ID.5 GTX να ακολουθεί coupe γραμμή, αλλά το αμάξωμα φέρει 5 πόρτες και με το πίσω μέρος να υπογραμμίζει τη «λεπτομέρεια» της σιλουέτας.

Το αμιγώς ηλεκτρικό coupe φέρει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, άρα κίνηση σε όλους τους τροχούς –χωρίς να έχουν ανακοινωθεί οι ιπποδυνάμεις– με την εταιρία να αναφέρει αυτονομία περισσότερα από 497 χλμ. Περισσότερα τεχνικά στοιχεία δεν είναι διαθέσιμα προς το παρόν, ούτε φωτογραφίες από το εσωτερικό.

Το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει την καριέρα του στις αγορές τον επόμενο χρόνο, με το ID.5 να είναι το δεύτερο μοντέλο της οικογένειας GTX μετά το ID.4 GTX.

Επιπλέον είναι το τρίτο μοντέλο της ηλεκτρικής οικογένειας της Volkswagen μετά τα ID.3. ID.4. με τον αριθμό να «δείχνει» το μέγεθος του κάθε μοντέλου.