Η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου μίλησε για την εποχή που γνώρισε τον σύζυγό της, καθώς και για τον πόλεμο χωρίς σενάριο
Σε συνέντευξη που έδωσε στη «Vogue» η Ολένα Ζελένσκα, σύζυγος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μίλησε για την εποχή που γνώρισε τον σύζυγό της, καθώς και για τον πόλεμο χωρίς σενάριο.

Η Ολένα Ζελένσκα, η οποία έχει εργαστεί ως σεναριογράφος κωμωδίας για πολλά χρόνια, βρίσκεται κυρίως στη σκιά του συζύγου της, του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, του ηθοποιού που έγινε πολιτικός.

Η Ολένα και ο Βολοντίμιρ έβγαλαν φωτογραφίες για το νέο τεύχος του περιοδικού Vogue και μοιράστηκαν την ιστορία της ζωής τους με τους αναγνώστες.

Η πρώτη κυρία της Ουκρανίας τόνισε ότι γνώρισε τον Βολοντίμιρ στο γυμνάσιο. Ξεκίνησαν το ειδύλλιό τους σπουδάζοντας και το 2003 ίδρυσαν τον οίκο παραγωγής «Kvartal 95», αναφέρει η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Σερβίας RTS.

Ο Βολοντίμιρ επεσήμανε ότι τον τράβηξε η ομορφιά της Ολένα. Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά, την Ολεξάνδρα και τον Κύριλλο. Το φωτογραφικό editorial και όλη η ιστορία γύρω από το ζεύγος Ζελένσκι προκάλεσε αμφιλεγόμενες αντιδράσεις στο κοινό. Κάποιοι πιστεύουν ότι δεν είναι η ώρα για αυτήν την ιστορία, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι είναι δικαιολογημένη.

Οι αντιδράσεις για την φωτογράφιση

Τα σχόλια είναι πολλά και στα κοινωνικά δίκτυα ο Ουκρανός πρόεδρος επικρίνεται κυρίως επειδή διασκεδάζει ενώ άλλοι πεθαίνουν και χάνουν τα σπίτια τους για την πατρίδα τους.
Τις φωτογραφίες τράβηξε η Άννι Λέιμποβιτς, η κορυφαία φωτογράφος στον κόσμο, η οποία φημίζεται για τα προφίλ διασημοτήτων της.

Καθώς η χώρα έχει εισέλθει στον έκτο μήνα από όταν ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και εσχάτως πολύ πιο εντατικά και η σύζυγός του Ολένα Ζελένσκα, επιδίδονται σε έναν αξιοθαύμαστο και πολύ μεθοδικό αγώνα να παραμείνει το ουκρανικό ζήτημα στην πρώτη γραμμή της διεθνούς επικαιρότητας ώστε να υπάρχει ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και στήριξη της κοινής γνώμης.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ολένα Ζελένσκα που την περασμένη εβδομάδα διοργάνωσε Σύνοδο Πρώτων Κυριών και Πρώτων Κυρίων για την υποστήριξη της Ουκρανίας, παραχώρησε συνέντευξη για την αμερικανική έκδοση του περιοδικού.

Το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που περίμεναν

Το αποτέλεσμα δεν φαίνεται να είναι το ευκταίο για το ζεύγος Ζελένσκι. Τα αρνητικά σχόλια για αυτή τη συνέντευξη πέφτουν βροχή την ώρα που ο πόλεμος μαίνεται σε πολλά μέτωπα, εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, όσοι παραμένουν στη χώρα βιώνουν καθημερινό τρόμο ενώ ολόκληρες πόλεις όπως η μαρτυρική Μαριούπολη έχουν καταληφθεί από τους Ρώσους.

Βολοντίμιρ και Ολένα, υπό τις οδηγίες της φωτογράφου Άνι Λίμποβιτς πόζαραν στο προεδρικό μέγαρο στο Κίεβο πιασμένοι χέρι-χέρι.

Οι αντιδράσεις του ελληνικού Twitter για τη φωτογράφιση του ζεύγους Ζελένσκι στη Vogue

Τα αρνητικά σχόλια για τη φωτογράφιση του ζεύγους Ζελένσκι δεν έλειψαν ούτε από τους Έλληνες χρήστες στο Twitter.

“Ο Ζελενσκι φωτογραφήθηκε απ την Άννυ Λίμποβιτς για τη Vogue, όχι με μαχητές Ουκρανούς, όχι με πρόσφυγες Ουκρανούς, όχι με εκτοπισμένους του πολέμου Ουκρανούς, αλλά με τη σύζυγο του, τελικά οι μόνοι με ουκρανικές σημαίες θα είναι κάτι βαρεμενοι στο ελληνικό Τουητερ πλέον” .

“Η Ουκρανία χάνει 1000 στρατιώτες κάθε μέρα, όμως ευτυχώς που ο Ζελένσκι είναι ασφαλής για να μπορεί να ποζάρει με την σύζυγο στο γαλλικό περιοδικό μόδας Vogue και να διευκολύνει την ιμπεριαλιστική ατζέντα των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ” ‘έγραψε κάποιος άλλος χρήστης.