“Eύχομαι ο πρόεδρος Μπάιντεν να διατηρήσει την Αμερική μεγάλη και ασφαλή, ανέφερε στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του από τον Λευκό Οίκο ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Έπειτα λοιπόν από 4 χρόνια στην εξουσία, «κατά τη διάρκεια των οποίων η Wall Street και η επιχειρηματική δραστηριότητα άνθησαν, ενώ παράλληλα δεν οι ΗΠΑ δεν ενεπλάκησαν σε νέους πολέμους», ο Ντόναλντ Τραμπ παρέδωσε την εξουσία στον Τζο Μπάιντεν.

Στην 20λεπτη ομιλία του, ευχαρίστησε την Μελάνια, όλη του την οικογένεια και τον αντιπρόεδρο Πενς. Επίσης ευχαρίστησε όλους τους συμβούλους του και τους συνεργάτες του αλλά και τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και, φυσικά, τον αμερικανικό λαό που τον ανέδειξε σε αυτό το προνομιακό αξίωμα.

«Σκοπός μου πάντα ήταν να προσφέρω το καλύτερο που μπορώ να κάνω για τους Αμερικανούς πολίτες. Όλοι έχουν δικαίωμα σε ίσα δικαιώματα. Όλες οι γνώμες πρέπει να ακούγονται. Παλέψαμε για εσάς, για κάθε παιδί… Δεν σας είχαμε ποτέ δεδομένους».

«Επανεργοποιήσαμε τις συμμαχίες μας και ενώσαμε τα έθνη του κόσμου για να αντιμετωπίσουν την Κίνα, όπως ποτέ στο παρελθόν»

«Όλοι τρομοκρατηθήκαμε με την επίθεση στο Καπιτώλιο.
Η πολιτική βία δεν μπορεί ποτέ να γίνει ανεκτή» είπε αναφερόμενος στα δραματικά γεγονότα εισβολής φερόμενων ως οπαδών του στο κτίριο.

«Φεύγοντας από τον Λευκό Οίκο, η Αμερική αντιμετωπίζει πολλούς κινδύνους.
Ο μεγαλύτερος, όμως, κίνδυνος είναι να χάσουμε την αυτοπεποίθησή μας» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, για να καταλήξει: “God Bless America” (Ο Θεός ας ευλογεί την Αμερική)…

Ο Τραμπ δεν θα παρευρεθεί στην ορκωμοσία Μπάιντεν

Η ομιλία Τραμπ βιντεοσκοπήθηκε τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου στον Λευκό Οίκο.
Ο απερχόμενος πρόεδρος θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο την Τετάρτη το πρωί, αλλά δεν θα συναντηθεί με τον διάδοχό του, Τζο Μπάιντεν, ούτε θα παρευρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας του.

Ο Τραμπ δεν ήθελε να ακολουθήσει τα εθιμικά βήματα μιας ειρηνικής μεταβίβασης εξουσίας. Δεν φιλοξένησε τον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο μετά τις εκλογές και δεν θα τον υποδεχτεί στην τελετή της ορκωμοσίας.