Η Βίκυ Πρωτογεράκη μίλησε σήμερα στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό» και τόνισε πως δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορούνται για τα συγκεκριμένα αδικήματα.

Η ίδια αναφέρθηκε στον Δημήτρη Λιγνάδη και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφασή του να ανεβάσει θεατρική παράσταση στις φυλακές λέγοντας:

«Το νόημα της φυλακής είναι να σωφρονιστείς και να επανενταχθείς στην κοινωνία, όχι να σε φτύνουν, να σε θέλουν κάτω και να μην σηκωθείς ποτέ. Σε κάποιους κακοφάνηκε που ο Λιγνάδης έκανε θεατρικό στη φυλακή. Πολύ καλά έκανε, λέω εγώ. Για να σωφρονιστούν δεν έχουν μπει μέσα αυτοί οι άνθρωποι; Το θεατρικό παιχνίδι και η δύναμη της τέχνης δεν είναι ένας τρόπος για να φύγεις από το σκοτάδι και να επανενταχθείς;».

Φιλιππίδης: Στο θάλαμο παρέα με τον Λιγνάδη- Ζητάει αποφυλάκιση

Για τον Πέτρο Φιλιππίδη δήλωσε:

«Τον γνώριζα από μικρό παιδί, δεν τον είχα ικανό να κάνει κάτι τέτοιο. Η κάθε κοπέλα, που μπορεί όντως να φοβήθηκε και να το εισέπραξε έτσι, είναι ένας διαφορετικός χαρακτήρας. Ο κάθε άνθρωπος δεν εισπράττει με τον ίδιο τρόπο μία συμπεριφορά. Κάποιος μπορεί να φοβηθεί πολύ και να θεωρήσει ότι κινδυνεύει. Αυτό είναι προσωπικό από ένα σημείο και μετά. Το θέμα είναι το εξής: Έγινε ή δεν έγινε η πράξη; Εγώ θεωρώ ότι κάποια πράγματα έχουν τραβηχτεί και η αλήθεια είναι κάπου ενδιάμεσα».

Τέλος, τόνισε ότι:

«Ο Λιγνάδης ήταν φωτεινό άτομο. Την πλευρά αυτή δεν την γνώριζα εγώ, δεν την είχε δείξει ποτέ σε εμάς. Θα τον υπερασπιζόμουν. Αν μου το ζητούσε θα το έκανα, ήξερα τον πατέρα του, τον είχα δάσκαλο και τον θεωρούσα πνευματικό μου πατέρα. Λόγω του ίδιου θα τον υπερασπιζόμουν».