Καθώς από σήμερα ξεκινούν εμβολιασμοί και σε ιατρεία 560 γιατρών συμβεβλημένων με το Αυστριακό Ταμείο Υγείας, με τις 10.000 δόσεις του εμβολίου AstraZeneca που έχουν ανακοινωθεί για τον Απρίλιο να παραδίδονται εντός της ημέρας. Λόγω της σχετικά μικρής ποσότητας εμβολίων, οι δόσεις θα κατανεμηθούν μεταξύ αυτής της εβδομάδας και της επόμενης εβδομάδας, ωστόσo και τις δύο εβδομάδες θα υπάρξει μια ομοιόμορφη κατανομή σε ολόκληρη την πόλη, σύμφωνα με το Αυστριακό Ιατρικό Επιμελητήριο.

Συνολικά, περισσότεροι από 1.000 γιατροί έδειξαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην εκστρατεία εμβολιασμού, αλλά λόγω της ποσότητας του εμβολίου ο αριθμός περιορίστηκε στη συνέχεια στα 560 συμβεβλημένα ιατρεία. Σε πέντε κοντέινερ στη Βιέννη, που έχουν μετατραπεί σε ειδικά κοντέινερ εμβολιασμού, οικογενειακοί γιατροί μπόρεσαν να εμβολιάσουν ασθενείς τους υψηλού κινδύνου ήδη από την προπερασμένη εβδομάδα. Περίπου 180 γιατροί έκαναν χρήση αυτής της δυνατότητας, στο πλαίσιο της οποίας είχαν στη διάθεση τους συνολικά 5.000 δόσεις εμβολίου των Biontech / Pfizer ενώ, σύμφωνα με το Ιατρικό Επιμελητήριο, είχαν κρατηθεί από τους ενδιαφερόμενους όλα τα ραντεβού.

Οι επιπλέον δόσεις εμβολίων Biontech / Pfizer αναμένονται σε ολόκληρη την Αυστρία από τις 26 Απριλίου και συγκεκριμένα 100.000 δόσεις θα έρθουν τον Απρίλιο, 300.000 τον Μάιο και 600.000 τον Ιούνιο και, ανάλογα με την πραγματική κατάσταση στις ποσότητες των εμβολίων, η τρίτη φάση του εθνικού σχεδίου εμβολιασμού θα μπορούσε σύντομα να ξεκινήσει σε ολόκληρη την χώρα. Μέχρι χθες, Κυριακή, δύο εκατομμύρια άνθρωποι στην Αυστρία είχαν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19 και, όπως ανακοίνωσε ο νέος υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Βόλφγκανγκ Μοιύκσταϊν, αυτή την στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη στα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια οι προετοιμασίες για τον εμβολιασμό των ανθρώπων άνω των 50 ετών, οι οποίοι θα εμβολιαστούν στην αρχή της φάσης τρία τις επόμενες εβδομάδες.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο   Radar.gr.