H VERGOS Auctions καλωσορίζει με αισιοδοξία το νέο έτος με την υποστήριξη της φιλανθρωπικής δημοπρασίας “80 Καλλιτέχνες δίνουν το χέρι τους στα παιδιά της Πόρτας Ανοιχτής”. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 (ώρα 7.00 μμ) στο φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείου (Βασ. Σοφίας και Ριζάρη 2) και το σύνολο των εσόδων της θα διατεθεί για την υποστήριξη του έργου της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή η οποία φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια καθοριστικής παρουσίας στο πλευρό των παιδιών που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση στην Ελλάδα.

Μποκορος Χρήστος, Κερί και κόκκινη κορδέλα, €1.800 – 2.200

80 καλλιτέχνες και συλλέκτες ανταποκρίθηκαν γενναιόδωρα στο κάλεσμα της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών προσφέροντας αφιλοκερδώς έργα τέχνης προς δημοπράτηση και τείνοντας κατά αυτό τον τρόπο ‘χείρα βοηθείας’ στα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση και τις οικογένειές τους. Η VERGOS Auctions σε συνέχεια της πρόσφατης εξαιρετικά επιτυχημένης φιλανθρωπικής δημοπρασίας που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο σε συνεργασία με το Κτήμα ΣΚΟΥΡΑΣ, παρέχει υποστήριξη και τεχνογνωσία στη διοργάνωση και υλοποίηση της δημοπρασίας στο Πολεμικό Μουσείο, ενδυναμώνοντας περαιτέρω τη μακροχρόνια σχέση στήριξης προς την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή.

Ρόρρης Γιώργος, Όρθια γυναίκα με πορτοκαλί παντελόνι, €3.500 – 4.500

Στο φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείου θα λειτουργήσει έκθεση ανοιχτή για το κοινό από το Σάββατο 22 Ιανουαρίου μέχρι και τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, προσφέροντας επίσης τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται, να εξετάσουν από κοντά τα έργα προς δημοπράτηση.

Pomodoro Arnaldo, Χωρίς Τίτλο, €800-1.200

Για την υποστήριξη της VERGOS Auctions στη διοργάνωση της συγκεκριμένης φιλανθρωπικής δράσης, η κ. Δάφνη Οικονόμου, Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, δήλωσε σχετικά:
“Στον Οίκο Δημοπρασιών ΒΕΡΓΟΣ και προσωπικά στους κυρίους Πέτρο και Ανδρέα Βέργο, η οικογένεια της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή εκφράζει βαθύτατη ευγνωμοσύνη που για άλλη μια φορά στέκονται στο πλευρό της, διευθύνοντας με τη μεγάλη τους μαεστρία τη δημοπρασία «80 Καλλιτέχνες δίνουν το χέρι τους στα παιδιά της Πόρτας Ανοιχτής». Στα έμπειρα χέρια του δημοπράτη Ανδρέα Βέργου, είμαστε βέβαιοι ότι η δημοπρασία θα σημειώσει μεγάλη επιτυχία, προσελκύοντας όπως πάντα το φιλότεχνο κοινό και τους υποστηρικτές του έργου που επιτελείται στην Πόρτα Ανοιχτή”.

Λαππας Γιώργος, Γλυπτικό Τοπίο, €1.000 – 1.500

Προσδοκία και ευχή όλων είναι το φιλότεχνο και ευρύτερα κοινωνικά ευαισθητοποιημένο κοινό, να ανταποκριθεί για άλλη μία φορά στην πρόσκληση της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών συνεισφέροντας καθοριστικά στη συνέχιση του έργου της και αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι η Τέχνη μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα προσφοράς προς τις ευπαθείς ομάδες που έχουν ανάγκη την υποστήριξη όλων μας.

Χάρος Μανώλης, Το Αλώνι στα Άνω Μερά, € 3.000 -5.000

Για περισσότερες πληροφορίες για τους τρόπους συμμετοχής στη φιλανθρωπική δημοπρασία επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.vergosauctions.com.