Η φράση «Verba volant, scripta manent», που στην Ελληνική γλώσσα αποδίδεται ως «τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν», είναι Λατινική παροιμία που συμβουλεύει την αξία που μπορεί να έχει ένα γραπτό κείμενο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί , έναντι του προφορικού λόγου που αντίθετα μπορεί να ανακληθεί ή να διαψευστεί! Συνηθέστερη σύγχρονη χρήση αυτής της φράσης είναι περιοριστικά το δεύτερο μέρος “scripta manent” όπου εξυπακούεται το πρώτο!

Επί του προκειμένου, έγινε και επισήμως γνωστό ότι η Cosmote ήρθε σε συμφωνία με την ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού όσον αφορά τα τηλεοπτικά του δικαιώματα, αντί του ποσού των 55 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια!!!

Και πέραν πάσης αμφιβολίας, η απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και του Ολυμπιακού, (μετά από ΠΑΟ, ΑΕΚ και λοιπές μικρότερες ομάδες) τα οποία κατείχε η Nova του Ν. Σταθόπουλου και της BC Partners, έρχεται να προκαλέσει μια μεγάλη ανατροπή, την οποία ωστόσο είχε αποκαλύψει και προαναγγείλει από τις 12-08-2021 το Radar.gr!!!

Επειδή λοιπόν, σύμφωνα με την Λατινική παροιμία “scripta manent”, παραθέτουμε αυτούσιο το ρεπορτάζ της 12ης Αυγούστου, όταν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΙΣ, ούτε πίστευε, ούτε μπορούσε να φανταστεί, ούτε ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ, ότι η Cosmote και ο Μιχάλης Τσαμάζ θα κάνουν κίνηση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Ολυμπιακού, αλλά και του ΠΑΟΚ ο οποίος έχει ακόμη συμβόλαιο για έναν χρόνο με την Nova!

Συγκεκριμένα είχαμε γράψει στο δημοσίευμα με τίτλο «Θα χτυπήσει Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ η Cosmote» είχαμε γράψει

Το μεταφέρω με επιφύλαξη, επειδή η πηγή μου δεν ήταν παρούσα στη συζήτηση αλλά της μεταφέρθηκε! Έλεγε λοιπόν προ ημερών ο Μιχάλης Τσαμάζ με αφορμή τη σύγκρουση με τη Nova για τα τηλεοπτικά δικαιώματα ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, διεθνών και ελληνικών όπου η Cosmote μπήκε δυναμικά φέτος υπογράφοντας μεταξύ άλλων συμβόλαιο συνεργασίας με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, ότι η απώλεια των δικαιωμάτων μετάδοσης της Premier league θα κοστίσει πολύ στην επιχείρηση καθώς το αγγλικό πρωτάθλημα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τους ποδοσφαιρόφιλους!Υπό αυτό το πρίσμα ο ισχυρός άνδρας του ΟΤΕ, με δεδομένη την μετάδοση της Premier league από την Nova, στα πλαίσια του ανταγωνισμού και των μεριδίων της αγοράς θα υποχρεωθεί εκ των πραγμάτων να διεισδύσει ακόμη πιο πολύ στις προβεβλημένες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Και όπως χαρακτηριστικά είπε στον συνομιλητή του: «Του χρόνου θα χτυπήσω δυνατά Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ»!

 

Θα «χτυπήσει» Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ η Cosmote!