Η αστυνομία του Βελγίου διεξήγαγε νέες επιδρομές τη Δευτέρα κατά της «Ντραγκέτα», μιας μαφιόζικης οργάνωσης από τη νότια ιταλική περιοχή της Καλαβρίας.

Αποτελεί τη δεύτερη επιδρομή των βελγικών αρχών κατά της «Nτραγκέτα» για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών.

Ο  υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου, Βίνσεντ Βαν Κουίκενμπορν, είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι «Μπορώ να σας ανακοινώσω σήμερα ότι η ομοσπονδιακή εισαγγελία διεξήγαγε νέες έρευνες στη χώρα μας», μια δήλωση που έγινε στο περιθώριο εκδήλωσης για την καταπολέμηση της βίας που σχετίζεται με τα ναρκωτικά στην Αμβέρσα, προσθέτοντας ότι είναι η «δεύτερη επιχείρηση» του Βελγίου κατά της «Ντραγκέτα».

Μια παλαιότερη επιδρομή πραγματοποιήθηκε τον Μάιο εναντίον της οργάνωσης της μαφίας, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, ευθύνεται για το 80% της κοκαΐνης που εισάγεται στην Ευρώπη.

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των πιο πρόσφατων ερευνών σε όλο το Βέλγιο, επιβεβαίωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία. Κατηγορούνται προκαταρκτικά για εμπορία ναρκωτικών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Κατά τη διάρκεια των επιδρομών κατασχέθηκαν επίσης όπλα, ναρκωτικά, χρήματα και είδη πολυτελείας. Ένα άτομο συνελήφθη στη Γερμανία και το Βέλγιο θα ζητήσει την έκδοσή του.

Διαβάστε περισσότερα