Η ΑΕΚ εμφάνισε τις… παιδικές αρρώστιες της περασμένης σεζόν και γνώρισε την ήττα από τη Βελέζ με 2-1. Η ομάδα του Μιλόγεβιτς παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε στο σκορ, έχασε το ματς και κινδυνεύει να μείνει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων με το… καλησπέρα.

Το συγκρότημα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς εμφάνισε τις γνωστές αμυντικές αδυναμίες, δεν ήταν πιεστική στο ξεκίνημα του ματςκαι χρειάστηκε ένα διάστημα για να βρει τα… πατήματά της.

Με κινητήριο μοχλό τον Σιμάνσκι, άρχισε να πιέζει ψηλά και κάπως έτσι – στην πρώτη φορά που έβαλε την μπάλα κάτω – κατάφερε να πάρει προβάδισμα. Ο Πολωνός πίεσε και έκλεψε, ο Αλμπάνης έδωσε υπέροχη ασίστ, ο Ανσαριφάρντ έκανε ιδανικό τελείωμα.

Πριν προλάβει πάντως να χαρεί η ΑΕΚ και να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των «κιτρινόμαυρων», βρέθηκε ξανά σε προβληματική φάση. Η αδυναμία που υπήρχε από τον Σάκχοφ να κινηθεί με ταχύτητα και να προσφέρει πίεση και μαρκαρίσματα έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, έδωσαν τη δυνατότητα στη Βελέζ να ισοφαρίσει. Βέβαια, για να συμβεί αυτό υπήρξε και το τέλειο πλασέ, από τον Πρσες, που έστειλε την μπάλα με απίθανο τρόπο στο παραθυράκι του Τσιντώτα.

Αυτό το γκολ έδειξε να μπλοκάρει την ΑΕΚ. Ετσι και αλλιώς, μιλάμε για την περυσινή ομάδα με όλες τις αδυναμίες – και σε ψυχολογικό κομμάτι – που είχε. Η ΑΕΚ έδωσε χώρο στη Βελέζ, που είχε πλέον αυτοπεποίθηση και πίεζε. Οι Βόσνιοι έπαιζαν συχνά με μακρινές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, πίεζαν ψηλά και έψαχναν τους χώρους γύρω από την περιοχή του Τσιντώτα για να σουτάρουν. Η ΑΕΚ είχε μεμονωμένα κάποιες ατομικές προσπάθειες, δίχως ουσία.

Πάντως, ακόμα και έτσι η ΑΕΚ θα μπορούσε να πάει με προβάδισμα στο σκορ στα αποδυτήρια. Η φάση του 42’, δείχνει πόσο έλειπε το VAR από το παιχνίδι, καθώς εντελώς λανθασμένα ακυρώθηκε γκολ του Λόπες επειδή έκανε κίνηση ο Ανσαριφάρντ και με τον Ιρανό πάντως να καλύπτεται στη διαδικασία. Εστω και έτσι, η ΑΕΚ έδειχνε πως είναι καλύτερη ομάδα και θα έπρεπε να πάρει περισσότερο την μπάλα για να γίνει αφεντικό στο ματς.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η ΑΕΚ άγγιξε το γκολ (49’) αλλά η κεφαλιά του Τζαβέλλα έγλυψε το αριστερό παραθυράκι της εστίας. Τρία λεπτά αργότερα, όμως, η άμυνα της Ένωσης πιάστηκε ξανά στον ύπνο, άφησε χώρο στον Ζάιμοβιτς, ο οποίος με διαγώνιο τελείωμα σκόραρε για να υπογράψει την ανατροπή για τους Βόσνιους (2-1). Η ΑΕΚ έκανε τα πράγματα δύσκολα μόνη της και πλέον κυνηγούσε το σκορ. Η Βελέζ δεν ήταν τόσο κακή ομάδα όσο θα περίμεναν αρκετοί. Σωστή τακτικά, πειθαρχημένη και με ποδοσφαιρικό «τσαμπουκά», έβαζε δύσκολα στην ομάδα του Μιλόγεβιτς που είναι σαφώς ανέτοιμη και έδειξε αδυναμία στην δημιουργία. Ο Σέρβος τεχνικός φρέσκαρε την ομάδα του με Μιτάι, Τάνκοβιτς, έβαλε και Αραούχο, έλειπε όμως και πάλι η κίνηση στο δεύτερο μισό.

Ενδεικτικό πως η επόμενη μεγάλη φάση για την ΑΕΚ ήρθε στο 74’ και πάλι από τον Τζαβέλλα που δεν βρήκε στόχο από τη μικρή περιοχή, με την Βελέζ να απειλεί τέσσερα λεπτά μετά με κεφαλια του Γκεοργκίεβιτς αλλά ο Τσιντώτας είχε σωστή θέση. Ο Λε Ταλέκ έκανε και αυτός ντεμπούτο, αλλά δεν άλλαξε κάτι για την Ένωση. Τα πόδια βάραιναν ολοένα και περισσότερο, δημιουργία και φαντασία δεν υπήρξε στο παιχνίδι της και η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς καλείται να πάρει μια νίκη με δύο γκολ στη ρεβάνς για να προκριθεί που είναι και ο αυτοσκοπός…

Βελέζ Μόσταρ (Φ. Ντούντιτς, 4-2-3-1): Μπογκντάνοβιτς, Ζελίκοβιτς, Ισιτς, Οβτσινα, Φερέιρα, Πρσες (73΄Οσμιτς), Χασάνοβιτς, Τσόσιτς (85’ Ράντοβιτς), Αντουσιτς (69’ Βεχάντοβιτς), Ντε Σόουζα (85’ Ντεγιάνοβιτς), Ζαΐμοβιτς (69’ Γκεοργκίεβιτς)

ΑΕΚ (Β. Μιλόγεβιτς, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Μπακάκης, Σβάρνας, Τζαβέλλας, Λόπες (59’ Μιτάι), Σιμάνσκι, Σάκχοφ (80’ Λε Ταλέκ), Γκαρσία, Μάνταλος, Αλμπάνης (59’ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (69’ Αραούχο)