Ο πρίγκιπας Χάρι ένωσε τις δυνάμεις του με αστέρες της ποπ, όπως την Τζένιφερ Λόπεζ, στο πλαίσιο μιας φιλανθρωπικής συναυλίας στο Λος Άντζελες, χθες, προκειμένου να απευθύνουν όλοι μαζί έκκληση για μια ταχύτερη και ευρύτερη παγκόσμια εκστρατεία εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού, ενώ εξέφρασε και τη στήριξή του στην Ινδία, που βρίσκεται αντιμέτωπη με μια καταστροφική «έκρηξη» της επιδημίας.

Βιντεομηνύματα του πάπα Φραγκίσκου και του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν προβλήθηκαν επίσης κατά τη διάρκεια του Vax Live, την ώρα που διάσημοι πρωταγωνιστές του Χόλιγουντ, όπως ο Μπεν Άφλεκ και ο Σον Πεν έδωσαν αυτοπροσώπως το «παρών»

Vax Live: Prince Harry makes vaccine plea at concert in LA - BBC News

Η συναυλία θα προβληθεί στις 8 Μαΐου στο Youtube και σε διάφορα τηλεοπτικά δίκτυα παγκοσμίως, όπως το ABC και το CBS στις ΗΠΑ, αφού προ-μαγνητοσκοπήθηκε μπροστά σε χιλιάδες θεατές, που είχαν πλήρως εμβολιαστεί, σε ένα τεράστιο στάδιο της Καλιφόρνιας.

Vax Live: Prince Harry makes vaccine plea at concert in LA - BBC News

Μόλις ο δούκας του Σάσεξ Χάρι εμφανίστηκε στη σκηνή, το κοινό τον υποδέχτηκε θερμά.

Εκείνος στη συνέχεια έδωσε μια ομιλία, επαινώντας τις ανιδιοτελείς προσπάθειες των εργαζομένων της πρώτης γραμμής κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.
«Απόψε είναι μια γιορτή για όλους σας εδώ, τους εμβολιασμένους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή στο κοινό και τα εκατομμύρια των ηρώων της πρώτης γραμμής σε όλο τον κόσμο», είπε απευθυνόμενος στο πλήθος.

«Περάσατε τον περασμένο χρόνο παλεύοντας θαρραλέα και ανιδιοτελώς για να μας προστατεύσετε όλους. Υπηρετήσατε και θυσιαστήκατε, βάλατε τον εαυτό σας σε κίνδυνο, και ενηργήσατε με γενναιότητα, γνωρίζοντας το κόστος. Σας χρωστάμε ένα απίστευτο χρέος ευγνωμοσύνης. Σας ευχαριστώ».

Vax live: Πρίγκιπας Χάρι, Τζένιφερ Λόπεζ και λαμπεροί αστέρες για τα εμβόλια

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ -η οποία δεν κατάφερε τελικά να συνοδέψει τον σύζυγό της- δρουν ως επικεφαλής της εκστρατείας για την εκδήλωση, ενθαρρύνοντας δωρεές στην Covax, μια οργάνωση που εργάζεται για την παροχή εμβολίων σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Ο πρίγκιπας Χάρι εξέφρασε και τη στήριξή του στην Ινδία, που βρίσκεται αντιμέτωπη με μια καταστροφική «έκρηξη» της επιδημίας. «Απόψε, είμαστε αλληλέγγυοι με τις εκατομμύρια οικογένειες στην Ινδία, που δίνουν μάχη ενάντια σε ένα καταστροφικό δεύτερο κύμα. Ο ιός δεν σέβεται σύνορα και η πρόσβαση στο εμβόλιο δεν μπορεί να καθορίζεται από τη γεωγραφία», δήλωσε ο πρίγκιπας Χάρι.

Η πρωτοβουλία αυτή, την οποία οργάνωσε η ΜΚΟ Global Citizen, στοχεύει να πολεμήσει την παραπληροφόρηση και να καλέσει τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας και τις επιχειρήσεις να κάνουν δωρεές για την αγορά εμβολίων και να ενεργήσουν υπέρ των φτωχότερων χωρών.

Χιλιάδες θεατές, στην πλειονότητά τους υγειονομικοί στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της Covid, συγκεντρώθηκαν στο γιγαντιαίο στάδιο SoFi του Λος Άντζελες.

Η τραγουδίστρια και ηθοποιός Σελένα Γκόμεζ συμμετείχε, επίσης, στην εκδήλωση, απευθύνοντας έκκληση για την αποστολή «δόσεων και δολαρίων» στις φτωχότερες χώρες, ενώ οι Foo Fighters με τον Μπράιαν Τζόνσον των AC/DC ερμήνευσαν το «Back in Black».

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.