Με αφορμή την κατάσταση υγείας της Βασίλισσας Ελισάβετ , ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ, συναντήθηκαν με την βασίλισσα και τον πρίγκιπα Κάρολο την Πέμπτη. Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ επισκέφθηκαν, έπειτα από δύο ολόκληρα χρόνια, τον πύργο του Ουίνδσορ. Την επόμενη εβδομάδα η βασίλισσα, θα γιορτάσει τα 95α γενέθλιά της.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσιέυματα η ίδια ταλαιπωρείται από προβλήματα κινητικότητας τον τελευταίο καιρό. Η Βασίλισσα Ελισάβετ κόλλησε κορωνοϊό τον Φεβρουάριο με ήπια συμπτώματα, όπως ένα απλό κρυολόγημα και συνέχισε να εκτελεί τα καθήκοντά της, κυρίως από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ο κορωνοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις και όπως δήλωσε η ίδια η Βασίλισσα: «Ο κορωνοϊός σε αφήνει πολύ κουρασμένο και εξαντλημένο. Είναι τρομακτική πανδημία».

Όπως αναφέρει το BBC, η Βασίλισσα Ελισάβετ αφηγήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης στις 11 Απριλίου την εμπειρία της με τον κορονοϊό σε ομιλία της στα εγκαίνια μονάδας που φέρει το όνομά της στο νοσοκομείο «Royal London» στο Whitechapel.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Sun, ο Χάρι συναντήθηκε και με τον πατέρα του πρίγκιπα Κάρολο, σε μια προσπάθεια αναθέρμανσης των σχέσεών τους, που διαταράχθηκαν ύστερα από τη συνέντευξη του Χάρι στην Οπρα Ουίνφρεϊ. Τότε ο πρίγκιπας Χάρι είχε δηλώσει ότι είναι πολύ απογοητευμένος από τον πατέρα του, επειδή τον απέκοψε οικονομικώς και δεν απαντάει στις κλήσεις του. Το ζευγάρι εγκατέλειψε τα βασιλικά του καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2020 και εγκαταστάθηκε στην Καλιφόρνια με τα δύο παιδιά τους, Αρτσι και Λίλιμπετ.

Η Daily Mail μεταδίδει ότι o πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ υποσχέθηκαν στη βασίλισσα ότι θα πάρει αγκαλιά τα δισέγγονά της Άρτσι και Λίλιμπετ «στο εγγύς μέλλον» κατά τη διάρκεια μιας «πολύ εγκάρδιας» μυστικής συνάντησης.

Να σημειωθεί ότι η βασίλισσα δεν έχει να δει τον εγγονό της Άρτσι από το 2020 (γεννήθηκε στις 6 Μαΐου του 2019) ενώ δεν έχει δει ποτέ τη Λίλιμπετ η οποία γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου του 2021 στην Σάντα Μπάρμπαρα των ΗΠΑ.

Δεν πήγαν στο μνημόσυνο του πρίγκιπα Φιλίππου

Ο πρίγκιπας Χάρι παρέστη στη νεκρώσιμη ακολουθία του παππού του πρίγκιπα Φιλίππου, αλλά δεν επέστρεψε στο Λονδίνο για το ετήσιο μνημόσυνό του επικαλούμενος θέματα ασφαλείας και, κυρίως, ότι δεν μπορούσε να απολαύσει την προστασία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας. Μάλιστα, ο δευτερότοκος γιος του πρίγκιπα Καρόλου έχει καταθέσει αγωγή κατά του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών, που του αρνήθηκε αστυνομική προστασία ζητώντας του να την πληρώσει ο ίδιος εάν τη χρειάζεται.

Στο ζευγάρι ακολουθεί στο ταξίδι του στην Ευρώπη και ένα κινηματογραφικό συνεργείο από το Netflix για τη δημιουργία ντοκιμαντέρ υπό τον τίτλο «Η καρδιά των Invictus».