Ένας τεράστιος αθλητής, ένας εμβληματικός αρχηγός, ένας παίκτης που έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του Ολυμπιακού, αλλά και ολόκληρου του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αποφάσισε να ολοκληρώσει την καριέρα του. Μια καριέρα γεμάτη τίτλους, διακρίσεις και σπουδαίες επιτυχίες. Ενας από τους κορυφαίους παίκτες των τελευταίων δεκαετιών στην Ευρώπη. Ενας πραγματικός θρύλος.

Ο Βασίλης Σπανούλης με ανάρτησή του στα social media ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση. Ο επί σειρά ετών αρχηγός της πειραϊκής ομάδας σε μήνυμα που ανέβασε το απόγευμα του Σαββάτου (26/6) στο Instagram, γνωστοποίησε την απόφασή του να βάλει τέλος στην σπουδαία του καριέρα του, σε ηλικία 39 ετών.

«Πριν από λίγο ανακοίνωσα στους προέδρους ότι ήρθε η ώρα να κλείσει το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ζωής μου και τους ευχαρίστησα για όσα πετύχαμε μαζί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Σπανούλης στο μήνυμά του στα social media και πρόσθεσε: «Ο Ολυμπιακός αποδείχτηκε το πεπρωμένο μου και το πιο όμορφο λιμάνι μου. Φεύγω περήφανος για όσα σπουδαία κατακτήθηκαν αλλά και για όσα μετά από σκληρή μάχη χάθηκαν. Πάνω απ’ όλα φεύγω γεμάτος, γιατί έζησα περισσότερα απ’ όσα ονειρεύτηκα».

Ο Σπανούλης πήγε στον Ολυμπιακό το 2010 και άλλαξε την ιστορία του πειραϊκού συλλόγου, βοηθώντας την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να κατακτήσει δύο φορές την Ευρωλίγκα, 3 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο και 1 Διηπειρωτικό. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Σπανούλης αποχωρεί από την ενεργό δράση ως πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκας, αλλά και ως κορυφαίος πασέρ, αφού έχει τις περισσότερες ασίστ στη διοργάνωση. Το 2013 είχε αναδειχθεί MVP της Ευρωλίγκας, ενώ τρεις φορές είχε βγει MVP του Final 4.

Ο Σπανούλης, ένα παιδί που ονειρεύτηκε να παίξει μπάσκετ, όπως ο ίδιος λέει, ξεκίνησε την καριέρα του από τον Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας (1999) και το 2001 μετακόμισε στην Αθήνα για το Μαρούσι. Στην ομάδα των Βορείων Προαστίων έπαιξε ως το 2005 και στη συνέχεια πήγε στον Παναθηναϊκό. Το 2006 έκανε το μεγάλο άλμα στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ και αγωνίστηκε στους Χιούστον Ρόκετς, αλλά έναν χρόνο αργότερα επέστρεψε στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, όπου παρέμεινε για τρία ακόμα χρόνια.

Το καλοκαίρι του 2010 πήρε τη μεγαλύτερη απόφαση της καριέρας του και μετακόμισε στον Ολυμπιακό. Στο μεγάλο λιμάνι έζησε μοναδικές στιγμές και έγραψε ιστορία φορώντας τα ερυθρόλευκα.

 

Αναλυτικά το μήνυμα του Βασίλη Σπανούλη:

«Πριν από λίγο ανακοίνωσα στους προέδρους ότι ήρθε η ώρα να κλείσει το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ζωής μου και τους ευχαρίστησα για όσα πετύχαμε μαζί.

Ήταν μια δύσκολη απόφαση αλλά δεν ήταν στενάχωρη.

Το μπάσκετ μου χάρισε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι γεμάτο από έντονες στιγμές και μεγάλες συγκινήσεις. Μου έδωσε τα πάντα και του έδωσα τα πάντα.

Ο Ολυμπιακός αποδείχτηκε το πεπρωμένο μου και το πιο όμορφο λιμάνι μου. Φεύγω περήφανος για όσα σπουδαία κατακτήθηκαν αλλά και για όσα μετά από σκληρή μάχη χάθηκαν. Πάνω απ’ όλα φεύγω γεμάτος, γιατί έζησα περισσότερα απ’ όσα ονειρεύτηκα.

Μέσα από την καρδιά μου θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι ήταν στο πλευρό μου όλα αυτά τα χρόνια, τους προέδρους, τους προπονητές, τους συμπαίκτες, τους συνεργάτες και τους αντιπάλους, μα πάνω από όλα θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους για την αγάπη τους. Αυτή η αγάπη ήταν που μου έδινε τη δύναμη να προσπαθώ πιο σκληρά κάθε μέρα κι αυτή η αγάπη θα είναι για πάντα οδηγός μου.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ, ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΠΑΣΚΕΤ».

Όλοι υποκλίνονται στον μύθο Βασίλη Σπανούλη

Εκατοντάδες αναρτήσεις από πολιτικούς, ομάδες, αθλητές, κατέκλυσαν τα social media, μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του Βασίλη Σπανούλη. Ας δούμε μερικές από αυτές.

Το «ευχαριστώ» της ΕΟΚ στον Σπανούλη

Η ΕΟΚ ευχαρίστησε τον Έλληνα γκαρντ για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ.

Στο μήνυμά της η ΕΟΚ αναφέρει: «Μια λαμπρή καριέρα, ενός μεγάλου αθλητή έφτασε στο τέλος της! Βασίλη, ευχαριστούμε που ήσουν εκεί και για όσα έκανες όλα αυτά τα χρόνια, από τα 15 σου ως σήμερα!»

Μαρτίνς για Σπανούλη: «Το μπάσκετ θα γίνει πιο φτωχό»

Στο μεγαλείο του Βασίλη Σπανούλη υποκλίθηκε ο Πέδρο Μαρτίνς, μετά το φιλικό του Ολυμπιακού με την Βόλφσμπεργκερ.

Ο Πορτογάλος προπονητής αναφέρθηκε στην απόφαση του επί σειρά ετών αρχηγού των Πειραιωτών να βάλει τέλος στην σπουδαία του καριέρα και τόνισε ότι το μπάσκετ θα είναι πιο φτωχό, μετά την αποχώρηση του Kill Bill.

«Το μπάσκετ θα γίνει πιο φτωχό. Ήταν πολύ σημαντικός μπασκετμπολίστας για τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Πέδρο Μαρτίνς.

Θύρα 7 για Σπανούλη: «Πήρες από το χέρι τον Θρύλο και τον ξαναέκανες τον γίγαντα του ευρωπαϊκού μπάσκετ»

«Υπήρξες ο μεγαλύτερος παίκτης στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού και πρόσθεσαν: «Πήρες από το χέρι τον ΘΡΥΛΟ και τον ΞΑΝΑΕΚΑΝΕΣ τον ΓΙΓΑΝΤΑ του ευρωπαϊκού μπάσκετ».

Αναλυτικά το μήνυμα της Θύρας 7:

«Υπήρξες ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ τα τελευταία 30 χρόνια τουλάχιστον!

Αλλά το μεγαλύτερο σου κατόρθωμα δεν ήταν αυτό!

Ήταν, ότι άφησες την μασονία που χαρίζει ΚΑΛΠΙΚΟΥΣ τίτλους και ήρθες στον ΘΡΥΛΟ για να αλλάξεις την ΙΣΤΟΡΙΑ του ευρωπαϊκού μπάσκετ ,κόντρα σε όλους και σε όλα!

Πήρες από το χέρι τον ΘΡΥΛΟ και τον ΞΑΝΑΕΚΑΝΕΣ τον ΓΙΓΑΝΤΑ του ευρωπαϊκού μπάσκετ,την ίδια στιγμή που μας πολεμούσε η παράγκα του βαζελακόπουλου με κάθε τρόπο!

Σε ΑΠΟΘΕΩΝΑΝ σε κάθε ευρωπαικό γήπεδο  με standing ovation και η εγχώρια μασονία σε πετροβολούσε.

ΤΙΜΗ ΜΑΣ που υπήρξες ΑΡΧΗΓΟΣ του ΘΡΥΛΟΥ!

ΤΙΜΗ ΣΟΥ που υπήρξες ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΓΕΤΗΣ της ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΗΣ ομάδας της Ελλάδας!

Υ.Γ  ΕΠΙΘΥΜΙΑ μας είναι να παραμείνεις στην οικογένεια του Ολυμπιακού,σε οποιοδήποτε πόστο ΚΡΙΝΕΙΣ ώστε να  προσφέρεις τα ΜΕΓΙΣΤΑ όπως έκανες και σαν παίκτης!

Αναμένουμε την στιγμή που θα σε αποθεώσουμε στο γήπεδο μας και θα σε τιμήσουμε όπως αξίζει στον ΚΟΡΥΦΑΙΟ των ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ!

ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΟΥΛΗ

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ».

 

 

Ρούντι σε Σπανούλη: «Μόνο σεβασμός θρύλε»

Ο Ρούντι Φερνάντεθ είναι ένας ακόμα από τους πολλούς παίκτες που έχουν σπεύσει να υποκλιθούν στον Βασίλη Σπανούλη που ανακοίνωσε πως σταματά το μπάσκετ.

Ο Ισπανός φόργουορντ με ανάρτηση του στα σόσιαλ μίντια τόνισε πως ήταν τιμή του να μοιραστεί το ίδιο παρκέ με τον «Kill Bill», ενώ τον αποκάλεσε θρύλο.

 

Η ανάρτηση του Ρούντι Φερνάντεθ:

«Πάρα πολλές μάχες μαζί, εκπροσωπώντας τις ομάδες και τις χώρες μας. Ήταν πραγματική τιμή να μοιραστώ το παρκέ μαζί σου. Είσαι ένας από τους καλύτερους παίκτες. μόνο σεβασμός θρύλε».

 

Παπαλουκάς στον Σπανούλη: «Μυθικά τα κατορθώματά σου»

Αποθέωσε τον Βασίλη Σπανούλη ο Θοδωρής Παπαλουκάς. Ο επί σειρά ετών συμπαίκτης του «V-Span» στην Εθνική (και για μια σεζόν στον Ολυμπιακό) έβγαλε το καπέλο στον παλαίμαχο -πλέον- άσο με ανάρτησή του στο Instagram λόγω της απόφαση του πρώτου να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

«Συγχαρητήρια για όλα τα μυθικά σου κατορθώματα Βασίλη.

Κατάφερες να ξεπεράσεις τα μεγαλύτερα όνειρά σου και να παρασύρεις αμέτρητο κόσμο στο να βιώσει συναισθήματα που θα τα κουβαλάει για την υπόλοιπη ζωή του.

Είσαι ο πιο συγκεντρωμένος αθλητής που έχω συναντήσει, πραγματικός ηγέτης! Τίποτα δεν είναι τυχαίο άλλωστε.

Μεγάλη χαρά και τιμή που συνυπήρξαμε στα παρκέ και μοιραστήκαμε στιγμές εκτός αυτού.

Ακόμα μεγαλύτερη η τιμή του να θεωρούμαστε οικογένεια!

Καλή προσαρμογή στη νέα σου ζωή! Σίγουρα θα είναι γεμάτη από μπάσκετ σύντομα», ανέφερε ο παλαίμαχος γκαρντ.

Μίροτιτς: «Χαρά μου που αντιμετώπισα τον Σπανούλη, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες»

Χαρούμενος που αντιμετώπισε τον Βασίλη Σπανούλη δήλωσε ο Νίκολα Μίροτιτς.

«Ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες αποφάσισε να αποσυρθεί. Ήταν χαρά μου που αγωνίστηκα εναντίον σου. Καλή τύχη», αναφέρει ο άσος της Μπαρτσελόνα σε ανάρτησή του.

https://twitter.com/NikolaMirotic33/status/1408860433868537861?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1408860433868537861%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sport-fm.gr%2Farticle%2Fbasket%2Fgreece%2Fspanoulis-i-anartisi-tou-mirotits%2F4187232

EuroLeague για Σπανούλη: «Θρύλος, είδωλο, βασιλιάς των σκόρερ»

H EuroLeague απώλεσε ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ιστορίας -Με ένα κείμενό της αποθέωσε και ξεπροβόδισε τον Βασίλη Σπανούλη, τον θρύλο, το είδωλο

«Ένας από τους εμβληματικούς superstar της EuroLeague στον 21ο αιώνα, τρεις φορές πρωταθλητής και μέλος της καλύτερης ομάδας της δεκαετίας, ο Βασίλης Σπανούλης ανακοίνωσε την απόσυρσή του».

 

Μπογκντάνοβιτς για Σπανούλη: «Respect»

Ακόμα και από την άλλη άκρη του Ατλαντικού λαμβάνει συγχαρητήρια ο Βασίλης Σπανούλης έπειτα από την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

«Μεγάλος σεβασμός για την καταπληκτική καριέρα σου. Απόλαυσε την απόσυρση», αναφέρει στο Instagram ο άσος των Χοκς και για μια τριετία αντίπαλος του «Kill-Bill» στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε.

Μπογκντάνοβιτς για Σπανούλη: «Respect»